Ove Thu Villa Seafood
MEIR KAPITAL: Dagleg leiar og medeigar Ove Thu i Villa Seafood Group nådde maksimumsmålet for kapitalutviklinga i selskapet.
Nytt

Villa Seafood Group henta 25 millionar

Vil investere meir i foredling og oppdrett - og siktar mot børsnotering.

14.09.2022

Ålesundselskapet Villa Seafood Group blei verdsett til 250 millionar kroner før kapitalutvidinga, og investorane som no har skote inn pengar i selskapet blir eigarar av cirka 10 prosent av aksjane.

– Det var stor interesse og emisjonen blei raskt fullteikna etter at den gjekk ut offentleg gjennom plattformen Dealflow, seier finansdirektør Anders Hagestande i Villa Seafood Group til Ilaks.

Over 100 eigarar
Kapitalutvidinga vart gjennomført gjennom Dealflow, et selskap som koblar bedrifter på jakt etter kapital med investor, gjennom såkalla "crowdfunding". Minimumsbeløpet som må investerast er sett lavt slik at mange kan vere med.

Etter kapitalutviding har Villa Seafood Group over 100 eigarar, seier Hagestande til Ilaks.

Før kapitalutvidinga var det 10 eigarar, med dagleg leiar Over Thu som den største, mend 53,3 prosent av aksjane.

Sal, foredling og oppdrett
Villa Seafood Group driv med eksport og sal av fisk, foredling gjennom medeigarskap i laksefileteringbedrifta Arctic Filet i Troms og Filetfabrikken i Nittedal ved Oslo og oppdrett gjennom medeigarskap i Organic Sea Harvest Holding i Skottland.

Filetfabrikken sitt anlegg er under bygging, ifølgje prospektet til kapitalutvidinga.

Emisjonen er eit steg mot eit mogleg børsnotering på Euronext Growth, skriv selskapet i prospektet som er lagt ut på Dealflow si nettside. Euronext Growth er ein marknadsplass på Oslo Børs der krava for å bli tatt opp til notering er enklare å innfri enn ved notering på hovudlista.

Villa Seafood Group as (konsern)
Tal i mill. kroner20212020
Driftsinntekt957,9646,8
Driftsresultat10,613,7
Resultat før skatt12,013,3

Publisert: 14.09.2022 08:43

Sist oppdatert: 18.12.2022 19:55

Mer om