Snudde seg rundt i koronaåret
Villa Seafood i Ålesund økte eksporten selv om restaurantmarkedet tørket inn.
Selskapet satset mer på butikkmarkedet da restauranten stengte ned i takt med at koronasmitten og tiltakene mot den bredte seg.
Det lyktes så godt at Villa Seafood, som er hovedselskape i Villa Seafood Group, økte eksporten i fjor.
– Basert på utgangspunktet med covid-19 ble 2020 et positivt år for Villa Seafood. Når pandemien inntok verden for fullt var det enkelte segmenter som i større grad ble berørt enn andre. I takt med at verden stengte ned ble restaurantmarkedet svært utsatt, mens man parallelt så en tilsvarende økning i retail. Ved å være fleksible og dynamiske klarte vi raskt å øke våre markedsandeler i retailsegmentet, og slik klarte vi å opprettholde, og også til dels øke aktiviteten sier daglig leder i Villa Seafood, Marie Louise Lassesen til IntraFish, som skrev om 2020-resultatet først.
Villa Seafood as | ||
Tall i mill. kroner | 2020 | 2019 |
Driftsinntekter | 645 | 595 |
Driftsresultat | 14 | 11 |
Resultat før skatt | 14 | 9 |
Laks er det største eksportproduktet til selskapet.
Villa Seafood er eid av Villa Seafood Group, som også omfatter medeierskap i et skotsk oppdrettselskap en filetfabrikk i Nord-Norge.
Ove Magnar Thu er leder for Villa Seafood Group og også største eier gjennom sitt selskap Sefomar.
Publisert: 18.03.2021 14:00
Sist oppdatert: 18.12.2022 19:55