Jon Erik Engeset Hexagon foto Ogne
VURDERER SALG: Hexagon Composites-sjef Jon Erik Engeset forteller at de vurderer om Hexagon Ragasco vil utvikle seg best innenfor, eller utenfor gruppa. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Vurderer å selge norsk datterselskap

Ser betydelige vekstmuligheter utenfor det europeiske markedet.

Marius Rosbach
26.09.2023

Hexagon Composites vil gjøre en såkalt strategisk gjennomgang av datterselskapet Hexagon Ragasco, ifølge en børsmelding tirsdag.

Datterselskapet er global markedsleder for salg av komposittbeholdere til flytende petroleumsgass (LPG).

Solgt 22 millioner beholdere
Beholderne som vi kjenner best til bruk av gassgriller her hjemme, er solgt i 22 millioner eksemplarer til over 100 land over hele verden.

– Hexagon Ragasco har en spennende pipeline av vekstmuligheter som blant annet kan bli realisert gjennom strukturelle strategiske grep. Vi vil nøye vurdere om Selskapets vekstpotensial best kan realiseres innenfor, eller utenfor Hexagon Group, uttaler Hexagon Group-sjef Jon Erik Engeset i meldinga.

Selskapet har produksjon ved en høyautomatisert fabrikk på Raufoss.

Vurderer ny fabrikk for gassbeholdere
GASSBEHOLDERE: Hexagon Ragasco lager slike beholdere for propangass. I Europa brukes de mest til gassgriller, men har utvida bruksområder i utviklingsområder. Foto: Hexagon Composites

Ser betydelige vekstmuligheter
Hexagon Composites ser betydelige vekstmuligheter for Ragasco-selskapet utenfor det europeiske kjernemarkedet.

Blant annet ses det på utviklingsmarkeder der LPG venter å være en kritisk del av energiomstillingen, som kan gi bedre luftkvalitet og helse for milliarder av mennesker som i dag er avhengige av svært forurensende og giftig drivstoff, heter det i meldinga.

Hexagon Composites har hovedkontor i Ålesund, men produksjonen skjer andre plasser. DNB Markets og Danske Bank norske filial er finansielle rådgivere for gjennomgangen.

Utvikler pilotsylinder
For øyeblikket jobber også Hexagon Ragasco med å utvikle neste generasjons konsept for komposittsylindere til LPG-bruk, med et sensorbasert digitalt økosystem.

Selskapet mener nyvinningen har potensial for å forbedre datainnsikt og slikt redusere kostnadene i hele verdikjeden og åpne opp for ny virksomhet for distributører av propangass.

En første pilot er i ferd med å gjennomføres sammen med den ledende LPG-distributøren i Norge, blir det opplyst.

Publisert: 26.09.2023 09:17

Sist oppdatert: 26.09.2023 09:56

Mer om