Vebjørn Krogsæter Eva Vinje Aurdal foto marius 11
OPP TO PLASSER: Ordfører Eva Vinje Aurdal og varaordfører Torbjørn Krogsæter i Ålesund kan konstatere bedring fra i fjor i årets kommune-NM. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Ålesund klatret to plasser

Årets rangering av landets mest næringsvennlige kommuner og fylker. Sjekk hele lista.

Marius Rosbach
28.08.2023

Ålesund på en 21. plass, er beste kommune på Nordvestlandet i årets Kommune-NM. Ulstein er nest best på en 26. plass og deretter følger Giske på en 32. plass av alle landets kommuner.

Lista som blir utarbeidet av NHO blir sett på som en årlig rangering av hvor næringsvennlige landets ulike kommuner er. Sola klatret helt til topps, mens Lavangen i Troms er på bunn av lista.

Bedre enn i fjor for
For Ålesund er resultatet to plasser bedre enn i fjor, mens Ulstein klatrer tre plasser. Giske går også opp to plasser fra fjorårets rangering.

I 2020 var imidlertid både Ulstein og Ålesund inne blant topp 20-lista i landet.

Molde er best i Romsdal på en 47. plass, mens Gloppen er best av Nordfjord-kommunene på 61. plass.

Møre og Romsdal fylke kommer på 7. plass av landets 14 fylker. Det var samme plassering som i fjor. Vestland kommer to plasser foran på 5. plass. Oslo, Rogaland og Viken er fylkene på 1. til 3. plass.

sjekk alle landets kommuner og fylker her (ekstern lenke)

Måler fem områder
Rangeringen skal måle fylkenes og kommunens økonomiske bærekraft og potensiale for vekst – og slik sett også attraktivitet for næringslivet.

Kommune-NM er en årlig rangering av de økonomiske prestasjonene og rammebetingelsene for næringslivet i norske kommuner og fylker.

Kommune-NM dekker fem temaområder: Næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi. Kommune-NM er utelukkende basert på kvantitative data, hentet fra offisielle statistikker.

Publisert: 28.08.2023 20:45

Sist oppdatert: 28.08.2023 22:35

Mer om