Devold montasje butikk oslo innfelt cathrine stange foto devold 11
OSLO-BUTIKK: Den nye Devold-butikken ligger i Bjørvika i Oslo. Administrerende direktør Cathrine Stange (innfelt) tror på å bruke butikker om omstillingsvindu i nye marked. Foto: Devold of Norway
Nytt

Åpner Oslo-butikk etter dobling av nettsalget

Devold of Norway-sjefen venter nytt toppår og vil vokse ved å bruke butikker som utstillingsvinduer.

Marius Rosbach
01.11.2021

Ullspesialistene i Devold of Norway har opplevd god vekst de siste par årene – og spesielt etter at koronapandemien slo til.

Omsetningen fra netthandelen formelig eksploderte etter nedstengningen som følge av pandemien i fjor vår - og doblet seg i løpet av året. I år venter de en ny dobling.

Selv om det er full fart i netthandelen, har Devold of Norway samtidig åpnet en egen merkevarebutikk for første gang. Butikken som ligger i Bjørvika, åpnet i helga.

– Når netthandel blir viktigere, trenger vi et utstillingsvindu der vi kan vise frem bredden i hva vi tilbyr, uttaler administrerende direktør Cathrine Stange i en pressemelding om butikkåpningen.

Satser mot nye marked
Framover vil de bruke erfaringene fra Oslo til å vokse videre både gjennom egne butikker, netthandel og forhandlere.

Målet er å nå ut til større marked i Europa, USA og Asia. Blant annet er det oppretta et eget selskap i Tyskland, hvor omsetningen har tidoblet seg siden.

Tidligere har Devold-klærne kun blitt solgt via forhandlere, fabrikkutsalg og via nett.

Økt lønnsomhet

Omsetningen til Devold of Norway-selskapene totalt endte på 364 millioner kroner i 2020. Det er om lag en dobling siden 2015 da omsetningen lå på rundt 190 millioner.

Også lønnsomheten har blitt bedre, og driftsresultatet endte i fjor på nær 63 millioner kroner for hele Devold-virksomheten. Det gir en driftsmargin på solide 17 prosent.

– Vi tror at 2021 blir et nytt toppår og vi styrer mot en omsetning på rundt 450 millioner kroner, forteller Stange til NETT NO.

Flere ansatte i Langevåg
Devold of Norway-selskapet har hovedkontor i Langevåg og veksten har ført til noen flere arbeidsplasser her. I dag har selskapet 35 ansatte.

– Det er ansatt noen nye både på e-commerce – eller netthandel og markedsføring. De skal jobbe med å få merkevaren videre ut i verden, forteller Stange til NETT NO.

Butikkene er organisert i selskapet Devold Retail, og sysselsetter om lag like mange. Klærne til Devold of Norway lages ved fabrikken deres i Litauen, hvor syersker jobber skift med private symaskiner i en kjempestor systue.

Publisert: 01.11.2021 16:12

Sist oppdatert: 13.05.2022 12:14

Mer om