Annonsørinnhold
Hovedbilde finalistene
Hvem som har lagt gullegget, blir kjent den 16.mars på bankens Børs og Bacalao, - Norges største investorkonferanse med nærmere 500 investorer og næringslivsledere til stede. Foto: SMP Brand Studio.
Brand stories

Næringsteft-finalistene er klare

Fem gründer-finalister er kåret. En av dem stikker av med en million kroner fra Sparebanken Møre for den beste forretningsideen.

28.02.2023

Nok en gang viser Tingvoll kommune stor skaperglede, og to av gründer-finalistene er fra Tingvoll; Tingvoll Ull og Agriris AS. De tre andre Næringsteft-finalistene er Vest Aero Tech AS fra Kristiansund, Edge Kayak Design AS fra Ålesund og Dugano fra Ulsteinvik.

Vinneren av Sparebanken Møres kompetansereise og gründer-konkurranse blir kåret 16. mars.

Spår en lysende fremtid
Juryen i Næringsteft spår en lysende fremtid for både finalistene og semifinalistene som ikke gikk videre. Konseptene er ulike, varierte og alle av høy kvalitet, ifølge juryen.

Stor utvikling
– Vi har sett en stor utvikling hos samtlige gjennom Næringsteft-perioden. Det har vært spennende og krevende å lande semifinalistene og deretter finalistene. Disse dedikerte og engasjerte gründerne løser viktige utfordringer for ulike målgrupper. Næringsteft og deltagerne imponerer, sier jurymedlem Karen Wiik, Undervisningsplan.no.

Dette er finalistene og deres forretningsideer:

Tingvoll
Tingvoll Ull fra Tingvoll.

Tingvoll Ull , Tingvoll. F.v. Arnar Lyche, Rose Bergslid og Madlen Behrendt (ikke på bildet).

  • Produksjon av norske, naturfarga ullklær. Kjøper ull fra norske sauer direkte fra bonden, vaska, karda og spunnet og strikka i Norge. Bygger en helnorsk verdikjede i en tekstilbransje som i dag er en av verdens minst bærekraftige bransjer. Bruker kun ullas naturlige farger.
Edge
Edge Kayak Design fra Ålesund

Edge Kayak Design AS, Ålesund. F.v. Bjørn Eilertsen, Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy og Edd Bjørke.

  • Har utviklet en freestyle havkajakk for surf og brottpadling, designet og produsert i Norge. Unik utforming gir den svært god stabilitet, og en lignende kajakk finnes ikke i dagens marked. Kommer på markedet sommeren 2023.
Fjørtoft
Dugano fra Ulsteinvik.

Dugano, Ulsteinvik. F.v. Kathrin Fjørtoft, Ole Petter Fjørtoft og Ellen Skodjevåg Bø.

  • Utviklet en unik digital løsning for effektiv dugnadshandel. En digital tjeneste for idrett og kultur som skal styrke økonomien og bidra til at alle barn og unge får like muligheter. Vil være en betydelig medspiller i ethvert lokalsamfunn.
Agirirs
Agriris fra Tingvoll

Agriris AS, Tingvoll. F. v. Anniken Fure Stensrud, Erik Fure Stensrud og Armin Berecki (ikke på bildet).

  • Automatisk spiredyrkemaskin – verdens første i sitt slag - som gir deg 500 gram ferske terapeutiske spirer på kun 4-6 dager. Designet som et tidløst møbel, enkel å rengjøre og 100 prosent automatisk.
Vest aero
Vest Aero Tech fra Kristiansund.

Vest Aero Tech AS, Kristiansund. F.v. Jacob Furnes Haram, Dorrit Larsen og Kristian Brage Sætre (Ikke på bildet).

  • Mobil vannkanon som kan flyttes på enkelt og trygt, og som kan gi konstant vanntilførsel til skogbranner. Svært effektiv, ingen behov for bakkemannskap og blir styrt trådløst, blant annet.

Får vise seg frem
Hver av selskapene er sikret 250 000 kr gjennom finalebillettene, og vinneren får en million fra Sparebanken Møre for å få fart på selskapet og forretningsideen sin. Hvem som har lagt gullegget, blir kjent den 16.mars. Da skal finalistene vise seg frem på bankens Børs og Bacalao, Norges største investorkonferanse med nærmere 500 investorer og næringslivsledere til stede.

Gjeng
Nok en gang viser Tingvoll kommune stor skaperglede, og to av gründer-finalistene er fra Tingvoll; Tingvoll Ull og Agriris AS.

Tingvoll imponerer
– Begge Tingvoll-finalistene har tilknytning til forskningsmiljøet på Norsøk (Norsk Senter for Økologisk Landbruk), noe som er svært interessant i seg selv. I Tingvoll Ull-teamet finner vi sentrale personer fra NoFence-suksessen fra samme område, og Agriris-teamet har også bygd selskap tidligere. I tillegg har vi jo Tingvollbedriften RoadTech som vant Næringsteft i 2019, så at det er avgjort spennende ting som skjer i miljøet der, sier Linda Rafteseth Grimstad, prosjektleder for Sparebanken Møres Næringsteft.

Hun har som mange andre latt seg imponere av skapergleden, menneskene, kompetansen, engasjementet og handlekraften i en kommune med 3000 innbyggere.

Linda
Dere kan alle bli vinnere, var oppfordringen fra Linda Rafteseth Grimstad.

Kompetansereise
Det var stor stemning på PIR, og ikke minst spennende da en og en av de fem finalistene ble kunngjort til stor jubel.

– Til dere av semifinalistene som ikke gikk videre: Bruk den unike kompetansen dere har skaffet dere gjennom Næringsteft til å stå på. Dere kan alle bli vinnere, var oppfordringen fra Linda Rafteseth Grimstad.

Juryen
Juryen i Næringsteft består av Gründer og CEO i Undervisningsplan.no, Karen Wiik, salgssjef ved Propell.ai, Evy Beinset Bakken, Direktør Innovasjon Norge Møre og Romsdal, Helge Gjerde, Gründer og CEO Hofseth International, Roger Hofseth, Hotelldirektør Alexandra og Seilet, Vanja Langsåvold, rådgiver samfunn Ålesund Kommune, Inger Synnøve Remme og Leder Divisjon Næringsliv i Sparebanken Møre, Terje Krøvel.

Her kan du lese mer om Næringsteft, ressursene, mentorene og juryen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen i NETT NO, men er betalt innhold laget på vegne av Sparebanken Møre på linje med andre annonser. Om du mener dette ikke er godt nok merket, gi oss gjerne beskjed på e-post, redaksjon@nett.no.

Publisert: 28.02.2023 09:44

Sist oppdatert: 28.02.2023 09:57

Sparebanken Møre

Sparebanken Møre er den største banken på Nordvestlandet med kraft til å dyrke skaperkulturen som finnes her. Vi støtter små drømmer og store visjoner. Vi lager møteplasser, nettverk og fellesskap. Vi skal skape en forskjell for kundene våre.

Vi har over mange år bygget opp et stort kompetansemiljø relatert til person- og bedriftsmarkedet, samt aksje-, rente- og valutamarkedet.

Sammen med Møremegling AS er vi en fullservicebank for personer, bedrifter og det offentlige.

Hjemmeside: www.sbm.no

Telefon: 70 11 33 50

Bedrifter/Sparebanken Møre