God støtte til likestillingskonferanse
Både Erna Solberg og Bjørnar Skjæran stiller.
På bare en uke har sjømatnæringen støttet likestillingskonferansen «Kvinner i havet» med nesten 400 000 kroner, blir det opplyst i en pressemelding.
De tre som står bak konferansen er navn fra sjømatnæringen; Monica Langeland, Kathleen Offman Mathisen og Mariann Frantsen, som til sammen representerer hele næringen med leverandørindustri, havbruk og villfisk.
Nå er det også bredden av sjømatnæringen som stiller på lista over støttespillere, blir det opplyst.
Så langt er hovedbidragene kommet fra Norges Sildesalgslag, Grieg Seafood, Pelagisk Forening, Norengros Kjosvik, Salmar, Sparebanken Vest og NCE Seafood. I tillegg kommer også støtte fra DNB, Egersund Group, MS Frantsen Junior, MS Nordfisk, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Cermaq, Bremnes Seashore, Norges Råfisklag, Brødrene Birkeland og Sjømat Norge.
- Her er representanter fra hele næringen; organisasjoner, rederi, oppdrettere og leverandører, og det er gledelig å se at hele verdikjeden står bak når vi nå skal arrangere historiens første likestillingskonferanse for sjømatnæringen.
Arrangørene tar også frem at som støttespiller viser man at bedriften er engasjert i temaet samtidig som det skaper engasjement for saken i bedriften, noe som vil være til god nytte i det videre arbeidet med likestilling i sjømatnæringen.
Konferansen skal være på Scandic Ørnen 29. september.
- Målet er å få hele sjømatnæringen til å møtes. Næringen vil bli bedre med en bedre kjønnsbalanse, og vi inviterer bredt, kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere, fra hele verdikjeden til å være med å skape en arena der vi kan sette søkelys på både de utfordringene og mulighetene vi har.
Arrangørene av konferansen har også fått 300.000 kroner fra Nærings- og Fiskeridepartementet til likestillingsarbeid i sjømatnæringen. De tre sier at dette sammen med stor egeninnsats er en god drahjelp når det gjelder oppstarten av arbeidet. Men konferansen skal bli en årlig konferanse og ikke noe engangs-stunt.
- Derfor trengs det også ekstra støtte fra næringen selv. Arbeidet koster, men en næring med mer likestilling vil være bra både for de som arbeider i næringen i dag og for å rekruttere nye, dyktige folk inn i næringen. Slik vil mer likestilling også bety mer verdiskaping.
Publisert: 10.06.2022 16:48
Sist oppdatert: 10.06.2022 17:18