Solwr Beate Vigmostad Grøvik Per Egil Røshol Torbjørn Krogen foto Solwr 11
FEIRA 40 ÅR: Gründer Per Egil Røshol (bak t.v.) sammen med operasjonsdirektør Beate Vigmostad Grøvik og administrerende direktør Torbjørn Krogen. Foto: Solwr
Nytt

40 år og fortsatt i vekst

Per Egil Røshol startet med én ansatt og fire kunder. I dag teller selskapet rundt 100 ansatte – og signerte nylig sin første kunde i Sverige.

Marius Rosbach
14.11.2022

Før helga markerte de ansatte i it- og teknologiselskapet Solwr 40 år i bransjen med en liten feiring på kontoret.

Solwr-sjef Torbjørn Krogen kunne samtidig fortelle at selskapet har signert sin første kunde utenfor Norge. Avtalen er med en svensk kunde.

– Vi skal vokse og jobber med planer for å ekspandere til flere europeiske land de neste årene, uttaler han i en pressemelding i anledning jublieet.

Selskapet som er et resultat av at tidligere Driw og Currence Robotics gikk sammen i mars, opplever god vekst. NETT NO omtalte nylig hvordan de har ansatt 15 nye medarbeidere bare i år.

Startet med én ansatt og fire kunder
Historien startet tilbake i 1982, da Per Egil Røshol startet selskapet Data Pro. Gründeren som i begynnlsen var én ansatt med fire kunder deltok også på markeringen.

Allerede da var kundeforholdet til H.I. Giørtz Sønner viktig og noe av det første som ble utviklet var en ny løsning for lagerstyring til dagligvarerossisten med hovedkontor i Sula.

Tidlig på 1990-tallet var det scanning av strekkoder og elektronisk datautveksling – som alternativ til papir – som hadde størst oppmerksomhet. I 2007 var også H.I. Giørtz kunden som fikk levert den første løsningen for stemmestyrt plukk for lagerstyring.

Robot sort solwr foto 11
HOLDER ORDEN: Pallesorteringsroboten Sort var det første produktet fra Solwr. Foto: Solwr

Ble programvare- og robotleverandør
Fra 2017 startet en ny epoke med kraftig vekst under navnet Driw. Da var selskapet rundt 20 ansatte, og gikk over fra timebasert konsulentvirksomhet, til å levere logistikkplattformen Trace.

Etter at de fikk Currence Robotics med på laget, som hadde laget sorteringsroboten Sort har de sikret seg noen av de største aktørene i varehandelen i kundeporteføljen.

Både Mestergruppen, Rema Distribusjon, Malorama, Asko – og naturlig nok H.I. Giørtz, bruker nå løsninger fra Ålesund-selskapet.

– Har vært viktig for H.I. Giørtz
H.I. Giørtz har vært sentral som utviklingspartner for Solwr gjennom hele historien - og Torbjørn Krogen som er daglig leder for Solw, har selv bakgrunn fra konsernet.

– Det gode samarbeidet har vært viktig for H.I. Giørtz sin utvikling og bidratt til innovasjon og gode logistikkløsninger, uttaler H.I. Giørtz-sjef Egil Giørtz i meldinga.

De installert blant annet den første pallesorteringsroboten høsten 2020 på det regionale Asko-lageret til H.I. Giørtz i Ålesund. Plukkroboten Grab har også vært i bruk hos H.I Giørtz i flere år.

Publisert: 14.11.2022 05:00

Sist oppdatert: 13.11.2022 16:40

Mer om