Kjell Are Furnes Jørn Refsnæs og Arve Voldsund i verkstaden i Ålesund i 2015 Foto Kristin Vidhammer
BEGYNNELSEN TIL ABLY MEDICAL: Kjell-Are Furnes, Jørn Refsnæs og Arve Voldsund i verkstedet i Ålesund i 2015. De startet med installasjoner til blant annet museum, men snudde seg raskt mot helsesektoren. Foto: Kristin Vidhammer.
Nytt

Autostore-medgrunnlegger inn i Ably Medical

Jakob Hatteland-konsernet er ny medeier i sykehusseng-selskapet i Ålesund.

01.02.2022

Før jul i fjor kom Jakob Hatteland-konsernet inn som medeier etter en kapitalutvidelse i Ably Medical.

- Han er kommet inn for å styrke satsingen vår, sier daglig leder, medgrunnlegger og medeier Kjell-Are Furnes i Ably Medical om at det har fått Hatteland-konsernet som medeier.

Furnes ønsker ikke å opplyse hvor mye den nye investoren gikk inn med, men sier eierandelen er omlag 7,5 prosent.

Milliardformue
Jakob Hatteland er rangert som nummer 65 på Kapitals liste over Norges rikeste, med en formue på 5,15 milliarder kroner.

I 1971 startet han Jakob Hatteland Electronics i en låve i Nedre Vats i Rogaland og har siden etablert og solgt flere selskap i elektronikkbransjen, ifølge Kapital. Jakob Hatteland eier Hatteland-konsernet sammen med familien, men Kapital regner hele formuen til den magasinet mener har styringen.

I 2016 solgte han en stor andel av eierskapet i lagerrobotsystem-selskapet Autostore til investeringsfondet EQT. Autostore ble børsnotert i fjor og er i dag verdsatt til 76 milliarder kroner.

Ut i markedet

Ideen til Ably Medical er å utvikle en sykehusseng som bruker sensorteknologi for å varsle om pasientens tilstand og hjelpebehov.

Underveis i utviklingsarbeidet har selskapet også utviklet produkter som gjør at sensorteknolgien også kan brukes uavhengig av selskapets egne senger.

I en presentasjon av Ably Medical i Ålesund i oktober 2021 sa Kjell-Are Furnes at han til sommeren i år skal ut og selge seng og teknologi.

- Vi er nå veldig godt posisjonert for videre vekst, sier Furnes til NETT NO.

Flere kapitalutvidelser
Ably Medical har gjennomført flere kapitalutvidelser siden selskapet ble etablert i 2015.

Den første var da brødrene Yngve og Rune Sævik fra Herøy gikk inn med to millioner kroner helt i starten.

- Uten den tidligfasekapitalen hadde vi ikke kommet dit vi er i dag, sa Kjell-Are Furnes i Ably Medical til NETT NO i 2017.

I 2018 gikk Asbjørn Solevågseide, Peder Stette, Frode Håkon Kjølås og Roger Halsebakk og flere andre investorer fra Nordvestlandet inn med i alt 32 millioner kroner i Ably Medical.

Publisert: 01.02.2022 06:00

Sist oppdatert: 01.02.2022 06:34

Mer om