Bagid brikken klar for bruk paa sensommeren
UT I MARKEDET: Pir Invest-miljøet, med Anja Solevågseide i spissen, satset på Bagid i fjor. I bildet i bakgrunnen Bagid-gründerne, Øystein Aarsæther, Jan Vidar Nalbant og Øystein Tvedt sammen med næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen.
Nytt

Bagid-brikken klar for bruk på sensommeren

I tredje kvartal får de første de første Bagid-kundene sine elektroniske bagasjebrikker.

20.06.2019
Widerøe er det første flyselskapet som åpner for å erstatte de tradisjonelle bagasjelappene i papir med Ålesund-selskapet Bagids elektroniske bagasjebrikker.
Poenget med brikken er å forenkle innsjekking av bagasje og både for passasjer og flyselskap. Brikken gjør det også mulig å se hvor bagasjen er og hvordan den er blitt behandlet underveis. Etterhvert skal man også kunne bestill hjemlevering av bagasjen som en del av Bagid-tjenesten.
Kundene som har forhåndsbestilt får sine bagasjebrikker i tredje kvartal, og da skal de også være klare til bruk hos blant andre Widerøe, i følge daglig leder og storaksjonær Jan Vidar Nalbant.
I tillegg til å erstatte bagasjelapper er brikken også en sporingsenhet, som også gjør det mulig å varsle om bagasjen blir forsøkt stjålet fra for eksempel flytog og flybuss. De funksjonene vil være tilgjengelig på alle flyselskaper, i følge Nalbant.

Utvikling

2018-regnskapet (se tabell) er preget av at selskaper drev utviklingsarbeid og det kommer også 2019-tallene til å være, skriver Nalbant i en epost til NETT NO.
Selskapet startet forhåndssalg av brikken i desember 2018.
"Salget har gått over all forventing og vi har derfor måttet forskyve internasjonal lansering, vi jobber med mange spennende aktører både nasjonalt og internasjonalt som vil bli annonsert fortløpende", skriver Nalbant i eposten.

Pir-investorene ble med

I fjor hentet Bagid inn 5,45 millioner kroner i en emisjon som verdsatte selskapet til 17 millioner.
Største deltager i kapitalutvidelsen var en gruppe investorer i Pir Invest-miljøet, som investerte fire millioner kroner gjennom selskapet Pri II Invest. Nalbant er største eier etter kapitalutvidelsen (42,3 prosent), Pir II Invest eier 24 prosent.
Les også:


Publisert: 20.06.2019 10:33

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:36