Anja solevågseide foto Ogne
PIR-INVESTERING: Investorer fra Pir-miljøet, med Anja Solevågseide som frontfigurer ble storaksjonærer i Bagid i 2018. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Ålesund-gründere hentet nye penger

Bagid styrket egenkapitalen.

12.10.2021

I mai i år gjorde Bagid om et konvertibelt lån på 1,5 millioner kroner til aksjer i selskapet og i juni hentet selskapet 3,3 millioner kroner i ny egenkapital, fremgår det av årsberetningen til Bagid.

Selskapet hadde nesten ikke inntekter i i fjor, og resultatet før skatt ble minus to millioner kroner (se tabell).

Antall nye aksjer tilsvarer 24 prosent eierandel i selskapet etter kapitalutvidelsene.

Forenkler reisen, forsinket brikke
Ålesund-selskapet elektroniske bagasjebrikker skal forenkle innsjekking av bagasje, både for passasjer og flyselskap. Brikken gjør det også mulig å se hvor bagasjen er og hvordan den er blitt behandlet underveis. Etterhvert skal man også kunne bestill hjemlevering av bagasjen som en del av Bagid-tjenesten.

Etter at de første enhetene ble , opplevde flere brukere utfordringer med teknikken. I tillegg ble løsningen som skulle tas i bruk på Widerøe sine flyginger forsinket.

- Enheten er klar med smarte løsninger og god funksjonalitet. Det har tatt tid å utvikle morgendagens teknologiske løsninger, og nå de store ambisjonene vi har satt for Bagid Go. Vi opplever nå at vi bryter gjennom lydmuren. De første enhetene er i luften. I tillegg kommer vi til å fortsette å investere tungt i teknologiutvikling for å gi kundene våre nye funksjoner og oppdateringer, skrev daglig leder og storaksjonær Jan Vidar Nabalt i en e-post til NETT NO i september 2020.

Tidligere i år har selskapet varslet om en avtale som gjør at Norwegian-passasjerer kan bruke Bagids brikke.

Selskapet har bokført en verdi på ni miliioner kroner på utviklingarbeidet som ere gjort med å utvikle den elektroniske brikken, og hadde en positiv bokført egenkaptial ogås før kapitalutvidelsenen i år.

Etter Nabalt, som er en av grunnleggerne av selskapet, er Pir II Invest største aksjonær.

Pir II Invest gikk inn som medeier i en kapitalutvidelse på 5,45 millioner kroner i 2018. Den kapitalutvidelsen verdsatte Bagid til 17 millioner kroner.

Bagid as
Tall i mill. kroner20202019
Driftsinntekt0,031,9
Driftsresultat-1,8-0,5
Resultat før skatt-2,0-0,7

Publisert: 12.10.2021 08:32

Sist oppdatert: 12.10.2021 13:50

Mer om