Bagid verdsatt til 17 millioner kroner
NY EMISJON: Bagid-gründer Jan Vidar Nalbant forklarer daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen hvordan selskapet bagasjebrikke erstatter bagasjelappen du må skrive ut før flyreiser. Arkivfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Bagid skal hente mer penger

Bagasjemerkeselskapet skal bruke samme metode som gav suksess for Seanergy-emisjon.

27.01.2022

Bagid skal bruke Folkeinvest-plattformen for å hente i ny egenkapital.

Hvor mye bagasjebrikkeselskapet skal hente inn er foreløpig ikke opplyst, og heller ikke tidspunkt for tegningsperioden.

"You can join our investor community with investments from 5000NOK, giving everyone the opportunity to become a community owner.", skriver Bagid på sin nettside om den kommende kapitalutvidelsen.

Erstatter papir
Bagid har utviklet en elektronisk bagasjebrikke som erstatter bagasjelappen som i dag må skrives ut på flyplassene for hver reise.

Ideen er å forenkle reisen, samtidig som eier og flyselskap alltid vet hvor bagasjen er.

Bagasjemerket funger også som en tyverialarm, om noen for eksempel forsøker å stikke av med bagasjen din fra flytog eller flybuss.

Suksess for Inseanergy
Ideen til Folkeinvest er å være en markedsplass der nyetablerte og mindre vekstselskaper kan møte potensielle investorer, der minstebeløpet for å investere er så lavt at mange ser seg råd til å være med.

Inseanergy i Ålesund, som har utviklet solenergikraftverk for oppdrettsnæringen, hentet tidligere i årr inn 30 millioner kroner gjennom Folkeinvest. Kapitalutvidelsen ble fulltegnet og er en av de største som er gjennomført i Folkeinvestregi.

Verdsatt til 17 millionar kroner
I
en kapitalutvidelse i 2018 hentet Bagid inn 5,45 millioner kroner.

Selskapet Pir II Invest, som er en del av Pir-miljøet i Ålesund, gikk inn med fire av av 5,45 millionene.

Kapitalutvidelsen verdsatte Bagid til 17 millioner kroner. Bagid ble grunnlagt av Jan Vidar Nalbant, Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther.

Kraftig redusert flytrafikk på grunn av koronapandemien vært en ulempe for Bagids lansering av bagasjebrikken.

I mai i 2021 gjorde Bagid om et konvertibelt lån på 1,5 millioner kroner om til aksjer i selskapet og i juni 2021 hentet selskapet nye 3,3 millioner kroner i egenkapital, fremgår det av årsberetningen til selskapet.

Daglig leder, storaksjonær og medgründer Jan Vidar Nalbant sier selskapet arbeider med lansering av en ny versjon av bagasjebrikken, samtidig som det blir arbeidet med den kommende kapitalutvidelsen. Per i dag er emisjonsbeløp og tegningsperiode ikke avklart.

Publisert: 27.01.2022 06:00

Sist oppdatert: 27.01.2022 11:47

Mer om