rettssal illustrasjon foto marius 11
Illustrasjonsfoto: Marius Rosbach
Nytt

Ba om fengsling for én sikta etter fiskeriaksjon

Personen som ble pågrepet i Møre og Romsdal er løslatt.

Marius Rosbach
23.03.2023

Politiet i Troms bad om at én av de sikta etter storaksjonen mot flere fiskeriaktører, ble varetektsfengslet i to uker på grunn av faren for bevisforspillelse.

Én person er løslatt, og den tredje sikta vil bli vurdert framstilt for fengsling i Nord-Troms og Senja tingrett i løpet av torsdagen, opplyser politiet i en pressemeldinga torsdag morgen.

En person løslatt
Politiet pågrep først to personer tidlig tirsdag, én i Troms og én i Møre og Romsdal. Seinere ble en tredje person pågrepet i Troms. De er sikta for brudd på fiskerilovgivningen og regnskapsovertredelser.

Politiet har ikke opplyst hvem av disse som er løslatt, men NETT NO vet at det dreier seg om personen som ble pågrepet i Møre og Romsdal.

Avhør og gjennomgang av beslag
Tirsdag ble det gjort beslag av dokumenter og elektroniske medier både fra fiskebruket og lokalene til selskapet i Møre og Romsdal.

- Vi vil nå gjennomføre avhør og går gjennom beslagene fra de ulike lokasjonene. På grunn av mengden av beslag og dokumentasjon, kommer etterforskningen til å ta tid, forklarer politiadvokat Ronny Jørgensen i pressemeldinga.

Mistenker storstilt juks
Politiet mistenker at det er begått juks i stor stil og at det er oppgitt uriktig mengde råstoff over tid. Det er også tatt ut siktelser mot i alt fire selskap - tre rederi og ett selskap på landsida.

Tirsdag bekrefta Christin Pedersen i Ålesund-selskapet Fjordlaks at datterselskapet deres Karlsøybruket i Troms, var blant plassene som ble oppsøkt i forbindelse med storaksjonen.

Det ble også gjort beslag i Ålesund ettersom regnskapene til Karlsøybruket føres her.

Anmeldt etter kontroll
Bakgrunnen for saka var en vanlig kontroll ved et fiskebruk i desember 2020. I etterkant leverte Fiskeridirektoratet en anmeldelse mot fiskebruket.

Politiet opplyste tirsdag at det var gjort en omfattende etterforskning før de gikk til aksjon tirsdag ed hjelp av både Økokrim, Kystvakta, Fiskeridirektoratet og skatteetaten.

Publisert: 23.03.2023 09:31

Sist oppdatert: 23.03.2023 16:15

Mer om