MMC First Process berget studietilbud 1
280.000 KRONER PÅ DELING: Støtte fra MMC First Process gjorde at kuldeteknikkutdanning i Stavanger ble berget. Foto: MMC FIrst Process
Nytt

Blar opp for elever

MMC First Process lovet søkere til yrkesutdanning 20.000 kroner om de fullførte. Nå må selskapet betale.

21.06.2023

Kuldelinja andre året på Godalen videregående skole i Stavanger sto i fjor i fare for å bli nedlagt fordi bare en elev hadde søkt.

Da lovet MMC First Prosess på Sunnmøre 20.000 kroner til hver elev som søkte og fullførte. Det berget utdanningstilbudet.

Nå kan 14 elever innkassere belønningen, forteller MMC First Prosess i en pressemelding. Alle elevene har fått lærlingeplass, fordelt på flere bedrifter.

– Fast lønn og svært høy begynnerlønn venter nyutdannede kuldeteknikere. Da er det tragisk for bransjen at utdanningstilbud forsvinner. Behovet for folk med denne fagkompetansen er enorm, sier salgssjef Kristian Vikse ved MMC First Process sin avdeling i Haugesund.

MMC First Prosess-støtten skapte mye oppmerksomhet om utdanningtilbudet, som har økt interessen. For kommende skoleår har 21 elever søkt på denne utdannelsen, forteller faglærer i kulde ved Godalen videregående, Otto Alvestad.

I 2020 var MMC First Process inititivtager til en støtteaksjon for å berge kuldeteknikkutdanningen ved Haram Vidergående skule i Brattvåg. Flere bedrifter gikk inn med penger for å sikre skolen nytt og bedre utstyr til elevene.

Publisert: 21.06.2023 10:30

Sist oppdatert: 21.06.2023 10:39