Postvegen 11 Foto Handelshuset Rønneberg 11
KLART I 2026: Først i 2026 vil hele prosjektet med Postvegen 11 være klart med et nybygg på rundt 7000 kvadratmeter, i tillegg til renovering av dagens bygning. Foto: Handelshuset Rønneberg
Nytt

Blir regionens mest klimavennlige bygg

Postvegen 11 blir et næringsbygg helt utenom det vanlige - og mange er interessert i å leie.

Marius Rosbach
10.10.2023

Arbeidet med å utvikle Postvegen 11 i Ålesund til det som skal bli det grønneste bygget i regionen, er i full gang.

Prosjektet med eiendommen i Breivika, innebærer både totalrenovasjon av eksisterende bygningsmasse, i tillegg til et stort påbygg.

– Så vidt vi er kjent med blir Postvegen 11 det mest klimavennlige bygget på Nordvestlandet, opplyser prosjektutvikler Berit Westad i en e-post til NETT NO.

Høy standard for berekraft
Det er Handelshuset Rønneberg og Plot Arkitekter som sammen med lokale investorer og Felleskjøpet har gått sammen om prosjektet.

Hele bygget vil stå ferdig i 2026 og Westad opplyser at de er i en prosess med å sertifisere både det renoverte kontorarealet og kantinen i eksisterende bygg, sammen med det nye tilbygget etter «Breeam-Nor Excellent»-standarden.

Ingen andre bygg på Nordvestlandet er godkjent på tilsvarende nivå.

Postvegen 11 front Illustrasjon Plot Arkitekter 11
INNGANGSPARTIET: Slik vil fronten på bygget se ut når alt er klart. I dag holder Felleskjøpet og Jysk til i bygget som skal oppgraderes og utvides. Illustrasjon: Plot Arkitekter.

Mange interesserte leietakere
Prosjektutvikleren forteller at de har hatt mange spørsmål om bygget – også fra interesserte leietakere.

– Vi har blitt kontaktet av mange lokale bedrifter som er interessert i å bli leietakere og er i dag i samtaler med flere aktører som ønsker lokaler i nybygget, uttaler hun i en pressemelding.

Hun regner med å tegne den siste avtalen på leie av kontorareal i det renoverte bygget i løpet av oktober måned.

Westad som har jobbet med utvikling av næringseiendommer i en årrekke. Hun ser at flere bedrifter legger vekt på miljø når de velger lokaler – og er villige til å betale for det.

Atea flytter snart inn
Mot slutten av året kan it-selskapet Atea flytte inn som de første leietakerne i den renoverte delen av bygget. I dag holder de til et steinkast unna, i Postvegen 17.

- I vår bransje er det stor konkurranse for å få tak i de beste folka. Derfor er det viktig for oss å være en attraktiv arbeidsgiver, blant annet gjennom gode kontorlokaler, uttaler leder av Ålesund-avdelingen, Jan Nybø, i pressemeldinga.

Atea skal flytte inn i den delen av bygget som tidligere har huset Skatteetaten, som nå har fått en betydelig oppgradering.

Atea Postvegen 11 foto privat
GLEDER SEG: Denne gjengen fra it-selskapet Atea, gleder seg til å flytte inn i nye kontorer i Postvegen 11 mot slutten av året. Foto: Privat

Skal dyrke grønnsaker på taket
Når hele bygget står ferdig i 2026 vil det inneholde både kontor, møterom, kantine, elbilladere, treningsrom og garderober.

I tillegg blir det takhager der det skal dyrkes grønnsaker, og sykkelparkering med både verksted og vaskestasjon.

I tillegg til Jysk og Felleskjøpet, som holder til i bygget i dag, skal nye Postvegen 11 fylles med flere lokale bedrifter.

Publisert: 10.10.2023 19:44

Sist oppdatert: 10.10.2023 20:20

Mer om