Vinner innovasjonscamp 2023 foto Fagskolen i Møre og Romsdal
VINNERLAGET: Disse fire var med på årets vinnerlag på innovasjonscampen: Matias Olai Opsal Ville (f.v.), Daniel Hammervold, Pål Olav Høynes Skåre og Mathias Mork Nedal. Foto: Fagskolen i Møre og Romsdal
Nytt

Vant med fjernvarme-ide for Sørsida

Fagskolestudenter møttes til dyst på innovasjonscamp. Vinnerideen skal presenteres for kommuneledelsen.

Marius Rosbach
29.09.2023

Denne uka har Fagskolen i Møre og Romsdal gjentatt suksessen med innovasjonscamp for studentene, ifølge en pressemelding fra skolen.

Da opplegget ble arrangert for første gang i vinter ble studentene utfordra til å tenke nytt om hus og hyttebygging. Denne gangen hadde de fått en konkret oppgave fra Sørsida Utvikling i Ålesund.

Peter Wahl Hareide er daglig leder i selskapet som skal utvikle den nye bydelen. Han ville at studentene skulle komme opp med ideer om produkt eller konsept som fremmer klimanøytralitet og attraktivitet i byutvikling.

Spørsmålet: Hvordan skal man kunne bygge for nåtiden, samtidig som man tar vare på fremtiden, var derfor utgangspunktet for oppgaven.

Peter Wahl Hareide Foto Fagskolen i Møre og Romsdal 11
SØRSIDA: Daglig lede Peter Wahl Hareide i Sørsida Utvikling fikk blant annet med seg ideer om å bruke fliser som generer strøm til belysninger der mange folk beveger seg, og en ny standard for betongmoduler. Foto: Fagskolen i Møre og Romsdal

Vant med fjernvarme-ide
Etter tre dagers arbeid munnet innovasjonscampen ut i en presentasjon og kåring av vinnerlaget som besto av: Matias Olai Opsal Ville, Daniel Hammervold, Pål Olav Høynes Skåre og Mathias Mork Nedal.

Juryen var imponert over nivået på løsningsforslagene til alle gruppene, og mente det var vanskelig å plukke ut de beste. Likevel falt de for ideen til vinnergruppa om å utnytte nærheten til sjøen og fjernvarme i utbyggingen.

– Fjernvarme fra havet løser utfordringen med behovet for oppvarming og nedkjøling, og er fullt mulig å gjennomføre. Det er energieffektivt, og produktet er med i boligens totale livsløp. Idéen er «spot on» og konkret, heter det i juryens begrunnelse.

Vinnerlaget skal også legge fram ideen sin for kommunedirektøren i Ålesund og hans stab.

Innovasjonscamp foto Fagskolen i Møre og Romsdal 11
TVERRFAGLIG: Studentene jobber tverrfaglig i grupper gjennom tre dager og det hele munner ut i presentasjoner og kåring av topp-tre-ideer. Foto: Fagskolen i Møre og Romsdal

Tverrfaglig og praktisk
Faglærerne mener innovasjonscampen som skjer i samarbeid med Ungt Entreprenørskap er en perfekt måte for studentene å bryne seg på faglige utfordringer kombinert med praktiske oppgaver.

Underveis jobber studentene på tvers av faglinjene, og de har bakgrunn fra både bygg, elektro, anlegg og maskinteknikk. Campen inneholdt også veiledning fra aktuelle bedrifter som ga faglige oppdateringer, og stilte med mentorer.

– Vi er utrolig stolte av studentene våre, som har lagt ned en stor innsats i arbeidet med kreative og innovative løsningsforslag. Det har vært veldig kjekt å se dem samarbeide så godt på tvers av studier, der de har presentert veldig gode forslag til bærekraftig eiendomsutvikling, uttaler faglærerne Bente Bruun og Mette Aaram Ringstad i pressemeldinga.

Publisert: 29.09.2023 13:31

Sist oppdatert: 29.09.2023 12:25

Mer om