Esvagt brunvoll HAV Design 833 SOV illustrasjon 11
HAV-DESIGN: Serviceskipet til det danske rederiet får om bord omfattende leveranser fra Brunvoll. Illustrasjon: Hav Design
Nytt

Brunvoll med «sjeldent stor ordre»

Sikra viktig kontrakt på nyskapende serviceskip fra Esvagt.

Marius Rosbach
23.05.2022

Brunvoll har sikra seg det de omtaler som en viktig kontrakt for fremdrift og manøvreringssystem om bord på Esvagts nye servicesskip (SOV).

Verdien på avtalen blir ikkje opplyst, men markedssjef Jørgen Eide opplyser til NETT NO at det dreier seg om en «sjeldent stor ordre» for konsernet med hovedkontor i Molde.

Skipet er en av typen «HAV Design 833 SOV» og blir bygd ved Cemre-verftet i Tyrkia. Fartøyet vil bli den første SOVen i verden som kan operere på grønt drivstoff, ifølge ei pressemelding.

– Et gjennombrudd
Brunvolls leveranser inkluderer azimuththrustere for fremdrift, tunnelthrustere og opptrekkbare azimuththrustere.

Thrusterne er en videreutvikling av konsernets kjente thrustertyper som er installert om bord på den rekke ulike type fartøy.

– Dette er et gjennombrudd for Brunvoll på azimuththruster for fremdrift. Esvagt og Hav Design er begge svært viktige i fornybarsegmentet og vi har lenge hatt et godt samarbeid med begge, uttaler salgssjef Bernt Rune Riksfjord i meldinga.

Avansert overvåking
Avtalen innbærer også systemer for tilstandsbasert vedlikehold som tilbyr avansert overvåkning som en del av Brunvolls kontrollsystem for datasikkerhet.

– Vi har så langt installert dette systemet på mer enn 30 fartøyer og ser en raskt økende interesse. Bedre overvåking av operasjon og systemer gir mer kunnskap og øker evnen til optimalisering av operasjon og vedlikehold, uttaler prosjektleder Ole Magnus Hjellset i meldinga.

Publisert: 23.05.2022 10:20

Sist oppdatert: 18.07.2023 11:00

Mer om