Maritime partner alusafe cat 16
HURTIGGÅENDE: Marsjfarten for den nye båten til skysselskapet i Ytre Sogn, er 25 knop. Skroget er i resirkulerbar aluminium utviklet i samarbeid med Ola Lillo-Olsen i Lilloe-Design. Illustrasjon: Maritime Partner
Nytt

Bygger skyssbåt for selskap i Sogn

– Spesielt gledelig, sier Maritime Partner-sjefen om nyvinningen.

Marius Rosbach
09.08.2021

Vidar Hop Skyssbåter i Hardbakke har inngått kontrakt med Maritime Partner i Ålesund om bygging av ny skyssbåt, opplyser båtprodusenten i en pressemelding mandag.

Nybygget er en 16 meter lang katamaran av typen Alusafe Cat 16. Båten som skal leveres andre kvartal neste år, vil bli blant de mest miljøvennlige på markedet.

Lavere ordreinngang
Ålesund-selskapet har tidligere i år sendt ut varsler om permitteringer i arbeidsstokken, men omfanget blir trolig mindre som følge av den nye kontrakten.

– Det er spesielt gledelig å inngå kontrakt nå i sommer, da vi på grunn av koronasituasjonen har hatt lavere ordreinngang enn budsjettert, forteller Maritime Partner-sjef Peder R. Myklebust i meldinga.

Designavdelingen hos Maritime Partner er allerede i full gang med arbeidet og avtalen vil gi god aktivitet mot jul da skroget kommer verkstedet for utrustning.

Denne nye modellen fyller ett gap i markedet
Arne Dybvik

Stor tro på modellen
Båten skal brukes i skysstrafikken til Vidar Hop-selskapet. Modellen egner seg også som arbeidsbåter eller ambulansebåter.

– Denne nye modellen fyller ett gap i markedet da det er veldig få nyutviklede passasjerbåter av denne størrelsen. Vi venter en god effekt av denne nye modellen, som har ett meget effektivt skrog med flere mulige bruksområder, forteller salgsdirektør Arne Dybvik.

Motorene er i tråd med de siste utslippskravene og i tillegg er båten designet med mulighet for å kunne installere batterier for elektrisk eller hybrid framdrift.

Publisert: 09.08.2021 10:22

Sist oppdatert: 16.08.2021 07:18

Mer om