Brim I foto Vestfold Interkommunale Brannvesen 11
TIL KAI: Det begynte å brenne om bord på Brim sist torsdag. Her er båten til kai utenfor Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
Nytt

Konstruksjonen hindret større skader

Mindre skader på Maritime Partner-bygd båt. Arbeidet med å finne årsaken er i gang.

Marius Rosbach
17.03.2021

Onsdag starter undersøkelsene om bord på sightseeingbåten Brim, hvor det begynte å brenne om bord forrige uke. På grunn av eksplosjonsfaren har brannvesenet brukt flere dager på å lufte ut gasser fra skroget.

– Dette var vellykket, det er nå mulig å gå om bord på skipet, og arbeidet med å finne årsaken kan starte, opplyser daglig leder Agnes Árnadóttir i en pressemelding.


Båtens solide konstruksjon og brannskott effektivt forhindret spredning
Agnes Árnadóttir

Vil dele informasjon
Båten er bygd av Maritime Partner i Ålesund og ble levert i 2019. Så langt kan Árnadóttir konstatere at båten – foruten batterirommet – er i god stand.

– Vi kan nå konstatere at det har vært brann i batterirommet, men at båtens solide konstruksjon og brannskott effektivt forhindret spredning, opplyser hun.

Rederen forteller at det er klar over den store interessen for hybridteknologien om bord, og at de vil dele informasjon om hendelsen så snart de har fått flere svar.

– Det er viktig at vår erfaring kommer alle bransjeaktører til gode. Det er mange læringspunkter ved denne hendelsen, påpeker hun.

Maritime Partner bistår
Rederiet er i tett dialog med Sjøfartsdirektoratet og DNV, i tillegg til nødetater og forsikring.

Maritime Partner-sjef Peder Myklebust og teknisk sjef hos båtbyggeren i Ålesund, reiste nedover tidligere i uka for å bistå sammen med batteriprodusenten i arbeidet med å finne årsaken.

Publisert: 17.03.2021 13:44

Sist oppdatert: 17.03.2021 13:55

Mer om