Cecilie Myrseth Foto Marius Rosbach 11
TOMREFJORD: Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth har sittet i statsrådstolen i drøyt to uker etter at hun tok over etter Bjørnar Skjæran. Onsdag var hun gudmor for det Vard-bygde kystvaktskipet KV Bjørnøya. Foto: Marius Rosbach
Nytt

– Det jeg har jobba aller mest med

Den nye fiskeri- og havministeren lover å være så rask hun bare kan med kvotemeldinga.

Marius Rosbach
02.11.2023

Den nye fiskeri- og havministeren, Cecilie Myrseth, kom onsdag til Tomrefjord for å være gudmor for det nye kystvaktskipet KV Bjørnøya.

Samtidig nytta NETT NO anledningen til å spørre hvordan det går med arbeidet til kvotemeldinga for fiskeriet.

NET NO har tidligere skrevet at hennes forgjenger Bjørnar Skjæran, hadde et mål om at den skulle komme på bordet i løpet av høsten.

– Det jeg har jobba aller mest med
Onsdag ville ikke den nye statsråden være konkret på tidspunkt for når den er klar.

– Jeg vil ikke sette noen dato på når den kommer, men kvotemeldinga er det jeg har jobba aller mest med i de 16 dagene jeg har vært minister, sier hun.

Arbeidet skal komme fram til et forslag til hvordan kvotene skal fordeles mellom fiskere – og ulike grupper av fartøy.

– Målet mitt er at den skal komme så raskt som mulig, med minst mulig forsinkelse som følge av at det har vært statsrådbytte, legger Myrseth til.

Vil ha bredt forlik
Regjeringa til Erna Solberg (H) lyktes ikke med å samle et stortingsflertall bak en større omlegging av fordeling av kvotene mellom ulike grupper av fiskere. Solberg-regjeringa høstet til dels sterk kritikk også fra fiskerhold for deler av sine forslag.

Støre-regjeringa har som ambisjon å legge frem et forslag som et bredt flertall på Stortinget kan samle seg bak, og som kan overleve regjeringsskifter og skifter i politisk flertall.

Greit å vente
NETT NO har tidligere omtalt at det ikke har ført til noen stor misnøye blant fiskebåtrederne over at kvotemeldingen har latt vente på seg.

Grunnen er blant annet at forsinkelsen har blitt tolket som et tegn på at regjeringen legger seg i selen for å finne en løsning som samler et bredt politisk flertall - og som det store flertallet av fiskebåteiere og fiskere er fornøyde med.

Publisert: 02.11.2023 05:00

Sist oppdatert: 01.11.2023 20:48

Mer om