Trine Hofseth Helgå foto Næringsforeningen Ålesundregionen 11
MEDARRANGØR: Trine E. Hofseth Helgå er fungerende administrerende direktør i Næringsforeningen Ålesundregionen. Foto: Næringsforeningen Ålesundregionen
Nytt

Flere slutter opp om jobbmesse

Venter rundt 100 utstillere som jakter nye ansatte på jobbmesse i Oslo.

25.03.2024

- Vi ser at det er flere aktører som har fått eierskap til denne jobbmessen og både kommuner, andre næringsforeninger og statlige/offentlige arbeidsgivere som er med, sier fungerende administrerende direktør Trine E. Hofseth Helgå i Næringsforeningen Ålesundregionen i en e-post til NettNo.

I begynnelsen var det bedrifter som ble prioritert, men etter hvert ble utvalget av arbeidsgivere utvidet, og messen omfatter nå aktører fra hele fylket.

Bli med hjem 2019 i Oslo foto Molde Næringsforum
VOKST: Nordvestlandets jobbmesse i Oslo har vokst i omfang, der aktører fra flere felt og et større geografiske område deltar for å rekruttere. Foto: Molde Næringsforum

Fra hjem til hit
Da jobbmessen i Oslo startet var budskapet Bli med hjem. Underveis er det endret til Bli med hit, for å gjøre det klart at bedrifter og andre arbeidsgivere også vil lokke til seg ansatte som har vokst opp andre steder enn på Nordvestlandet.

Hofseth Helgå sier de venter rundt 100 utstillere og omlag 300 besøkende på jobbmessen som arrangeres torsdag 11. april 2024 på Clarion Hotel The Hub ved Jernbanetorget i Oslo.

Interesse for flytting
Av de som svarte på spørreundersøkelse blant deltagerne på messen i 2023, svarte 70 prosent at de ønsker å flytte til Møre og Romsdal innen fem år.

Dette er positive tall for arbeidslivet i regionen. De aller fleste var på utkikk etter jobb til seg selv, men det var også besøkende som var på leting etter jobb til en samboer eller bekjent, sier Hofseth Helgå i e-posten.

Publisert: 25.03.2024 10:18

Sist oppdatert: 25.03.2024 10:24

Mer om