Ålesund brosundet jan christian vestre foto marius skjermfoto regjeringen no 11
TIL ÅLESUND: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kommer til Ålesund tirsdag - trass flyproblemer. Foto: Marius Rosbach/Skjermfoto regjeringen.no
Nytt

Flykrøll for statsråden

Alternativt opplegg når næringsministeren kommer til Ålesund.

Marius Rosbach
05.04.2022
Et kansellert fly setter en stopper for næringsminister Jan Christian Vestre sine bedriftsbesøk på Sunnmøre tirsdag.

Ap-statsråden skulle egentlig besøke både Optimar på Valderøy, Spilka-fabrikken ved Blindheim og deretter Digicat på NMK-senteret.

Alternativt opplegg
I stedet flyr Vestre til Ålesund fra Bergen, via Oslo og Trondheim for å møte flere eksportbedrifter i byen. Det er lagt opp et alternativt opplegg på NMK-sentere, hvor Vestre skal møte representanter fra flere bedrifter.

Norge har de siste 20 åra sakka akterut på eksportområdet sammenlignet med andre land, og regjeringa har som mål å øke eksporten med 50 prosent innen 2030.

Misnøye med eksportgrep
Statsråden kommer i første rekke for å høste innspill til den videre eksportsatsinga til regjeringa. Samtidig vil han trolig få spørsmål om hva som er planen videre for virkemiddelapparatet i Ålesund.

Diskusjonen har gått høyt de siste ukene og ikke alle har vært fornøyd med grepet til Vestre, med å skrote Eksportstrategirådet – og i stedet opprette Nasjonalt Eksportråd i Oslo.

Som plaster på såret har Vestre lovt ti nye ansatte ved Innovasjon Norge sitt kontor i Ålesund, i tillegg til en styrking av Eksfin-kontoret i byen.

Publisert: 05.04.2022 11:37

Sist oppdatert: 05.04.2022 11:42

Mer om