Helge orten loen foto marius 11
FEIL MEDISIN: Helge Orten vil vite om regjeringen kan endre på vilkårene for koronastøtte. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Frykter støttetiltak skal gjøre vondt verre

Vilkårene i regjeringens krisehjelp kan sende flere enn nødvendig ut i arbeidsledighet, frykter Helge Orten (H).

16.12.2021

Det er kravet om et samlet omsetningsfall på 30 prosent i november og desember for å være støtteberettiget som gjør Orten bekymret. Orten er stortingsrepresentant for Møre og Romsdal.

"Hvorfor vil regjeringen inkludere november måned, all den tid dette var før de nye inngripende smitteverntiltakene trådde i kraft?", spør Orten i et skriftlig spørsmål til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

I november var samfunnet åpent og mange bedrifter som nå rammes av smitteverntiltakene gjorde det godt. For å komme inn under støtteordningen må derfor omsetningsfallet være enda større enn 30 prosent i desember.

Podium

E13/S2 Hvordan vil ny regjering påvirke næringslivet i regionen?

Frister til hard bremsing

"For enkelte kan dette også gi insentiver til å redusere selskapets aktiviteter unødvendig mye i desember for at omsetningen skal reduseres nok til å oppfylle kravet om 30 prosent omsetningsfall over begge månedene samlet.", skriver Orten.

Han spør også om støtteberettigelsen heller kan beregnes ut fra inntektsfallet i desember, eller for månedene desember-januar.

Strammet til
Regjeringen skjerpet mandag i denne uken smitteverntiltakene, og innførte blant annet skjenkestopp.

Tirsdag la regjeringen frem sine forslag til økonomiske støtteordinger, men de var ikke gode nok til å hindre mange permitteringer i reiseliv- og restaurantbransjen.

Publisert: 16.12.2021 06:00

Sist oppdatert: 16.12.2021 09:31

Mer om