Ld studio montasje ansatte smartby 11
UNG ÅLESUNDBEDRIFT: Slik presenterer LD Studio sine seks ansatte seg - f.v. bak Tor Søvik og Margaryta Grynko - f.v. midtre rad Patrick Kristiansen, Ann Sylvia Deocariza og Georg Deocariza - f.v. framme Nicola Barnes og Georg Deocariza (!). Foto: LD Studio
Nytt

Får tilskudd til filmskole

Ålesund-selskap får støtte som gjør at byen blir først i landet med nytt fritidstilbud for unge.

Marius Rosbach
12.05.2021

Planlegger ungdomsserie fra ÅlesundLD Studio i Ålesund er tildelt 680.000 kroner i tilskudd fra Barne og Ungdomsdirektoratet til arbeidet med filmskole.

Selskapet har vært gjennom en pilotfase med filmskole som fritidstilbud for barn og unge i Ålesund. Med pengestøtten blir dette tilbudet videreført.

– Dette er et helt nytt fritidstilbud som kun Ålesund tilbyr barn og unge, og vi er stolte over at vi nå kan gjennomføre dette på fast basis med nasjonalt tilskudd, skriver kreativ leder Georg Deocariza i en pressemelding.

Ungt kommunikasjonsselskap
LD Studio som ble startet i 2019, er registrert som produsenter av film, video og fjernsyn, men driver også som markedsføringsbyrå , og har særlig spesialisert seg på å kommunisere med unge folk.

NETT NO omtalte i vinter planene til selskapet om å spille inn en ungdomsserie i Ålesund med lokale aktører. De har også laget dokumentar om Nordnes-rederiet sin bygging av trålaren Nordbas ved Kleven-verftet.

Har 50 barn på venteliste
Filmskolen er i pilotperioden vært tilbudt på fast ukentlig basis for 10 til 25 barn. Deltakerne har blant annet laga egne kortfilmer i samlinger som er ledet av to regissører fra LD Studio.

Deocariza forteller at de vurderer å innføre flere trinn i filmskolen, med inndeling etter ferdighetsnivå.

Tilbudet har vært populært og per i dag står rundt 50 barn på venteliste. I starten av juni er det planlagt premiere med visning av filmer, hvor det allerede er forhåndsolgt 130 billetter.

Publisert: 12.05.2021 13:38

Sist oppdatert: 12.05.2021 17:02

Mer om