Lene Trude Solheim Per Helge Devold foto Ogne
BLIR TRADISJON: GATH-konferansen 2022 er den første av fleire, seier dagleg leiar Lene Trude Solheim og styreleiar Per Helge Devold. Over 300 deltakare deltok på den tre dagar lange konferansen i Ålesund denne veka. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Gath-konferansen kommet for å bli

Samler oppdrettsbransjen på nytt i Ålesund i 2024.

08.09.2022

Arrangørene av den første GATH-konferansen har fått så gode tilbakemeldinger at konferansen kommer til å bli et fast arrangement annethvert år.

Datoen for GATH-2024 er allerede satt, 4-5 september.

Daglig leder Lene Trude Solheim i Næringsforening Ålesundregionen er også daglig leder for GATH-konferansen. Hun sier den endelige beslutningen om at konferansen skal bli en fast tradisjon ble tatt denne uken etter at deltagere begynte å spørre om når neste konferanse skal holdes.

Vise frem Nordvestlandet
Det er bedrifter på Nordvestlandet som leverer tjenester, utstyr og varer til oppdrettsselskapene som har gått sammen om å etablere GATH-nettverket.

GATH står for Global Aquaculture Tech Hub, og ett av målene med konferansen er å vise frem miljøet av bedrifter som finnes på Nordvestlandet.

Nordvestlandet har Norges nest største konsentrasjon av sysselsatte i bedrifter som leverer varer, utstyr og tjenester til oppdrettsselskapene, forteller en rapport analyseselskapet Menon Economics la frem på konferansen.

Stor arbeidsgiver
I hele Møre og Romsdal er det 5750 sysselsatt i oppdrettsbransjen. Cirka 3700 er ansatt i selve oppdrettsbedriftene og 2000 er ansatt hos tjeneste- og utstyrsleverandører.

GATH-nettverket har i dag 25 medlemmer, og har flere som ønsker å bli med ifølge styreleder Per Helge Devold.

Publisert: 08.09.2022 15:12

Sist oppdatert: 08.09.2022 15:13

Mer om