Harald Tom Nesvik og Per Helge Devold fra styret i GATH foto GATH
SETTER NORDVESTLANDET PÅ KARTET: I neste uke samler nettverksselskapet GATH over 300 deltagere til konferanse med base på Parken kulturhus i Ålesund. Fra venstre styreleder i GATH, Per Helge Devold i MMC First Process og styremedlem Harald Tom Nesvik i Sølvtrans, Foto: GATH
Nytt

Over 300 til Gath-konferansen

Oppdrettsklyngen på Nordvestlandet samler norske og utenlandske aktører i tre dager til ende.

01.09.2022

Gath står for Global Aquaculture Technology Hub, og er et nettverk startet av bedrifter på Nordvestlandet. Nettverket omfatter både oppdrettsselskap, utstyr- og tjenesteleverandører til oppdrettsnæringen.

Ett av målene er å få frem omfanget og betydningen av bedriftene tilknyttet oppdrettsnæringen på Nordvestlandet.

Fra og med tirsdag 6. september til og med torsdag 8.september samle Gath-konferansen i Ålesund over 300 deltakere fra Norge og utlandet til konferanse, ulike bedriftsbesøk og samvær. I tillegg arrangeres det en egen konferanse for studenter tirsdag, der arrangøren venter opp mot 300 deltagere.

Les programmet her

-Nå gleder vi oss til å vise fram regionen og alt det fantastiske som skjer her. Med så mange deltagere tilstede disse tre dagene så mener jeg det er et vitnemål på havbruksnæringens betydning i regionen, og ikke minst, hvor viktig regionen er for den globale havbruksnæringen, sier styreleder Per Helge Devold i Gath.

Fiskeriministerdebatt og bedriftsbesøk
Første dag er fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) blant innlederne og skal også delta i en debatt med de tidligere fiskeriministerne Harald Tom Nesvik (Frp) og Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Dette er Gath-medlemmene

Sølvtrans, Salmon Evolution, MMC First Process, Optimar, Atea, Norconsult, Hyperthermics, Artec Aqua, Cflow, PatoGen, Møreforsking, Hofseth Aqua, Visma Avento, Oxymat, Rostein, Mørenot, Atlantic Sapphire, Schneider Electric, Normex, Gadus Group, Baader, Danfoss, Redox, Entec.

En rekke ledere i bedrifter på Nordvestlandet skal presentere sine bedrifter og aktuelle problemstillinger underveis på konferansen.

Deltagerne skal imidlertid ikke sitte tre dager til ende i konferansesalen på Parken kulturhus. Om ettermiddagen tirsdag kan konferansedeltagerne velge mellom fire ulike bedriftsbesøk; Rødbergvika i Fjord kommune der Hofseth Aqua planlegger et landbasert oppdrettsanlegg i det tidligere olivingruveområdet, Salmon Evolutions anlegg på Harøya, visningsenterert for oppdrett på Atlanterhavsparken i Ålesund, eller Ovums (tidligere Hauge Aqua) flytende lukkede oppdrettsanlegget i Vestnes.

Vokst frem av klyngen
Gath ble etablert av 13 bedrifter i 2021.

- Tiden er nå inne for at denne regionen tar en global posisjon på dette feltet for å kunne løfte både regionen og næringen ytterligere et hakk. Vi skal samarbeide når vi kan og konkurrere når vi må, sa kommunikasjonssjef Harald T. Nesvik i Sølvtrans dag Gath-etableringen ble offentliggjort.

Bedrifter på Nordvestlandet i og tilknyttet oppdrettsnæringen fant allerede i 2017 sammen i det som ble bransjeforeningen havbruk i i Næringsforeningen Ålesundregionen. Den har i dag omlag 50 medlemmer.

Publisert: 01.09.2022 08:36

Sist oppdatert: 01.09.2022 09:44

Mer om