Flytsona ansatte samla foto flytsona 11
FLYTTER SAMMEN: Ansatte fra Rekna og Flytsona som nå går sammen i ett regnskapsbyrå. Bjørn Eilertsen (nr. 2 f.v.) skal lede «nye» Flytsona og Kristian Tafjord (nr. 3 f.v.) er styreleder i selskapet som sikter mot vekst. Foto: Flytsona
Nytt

Går sammen i «nye» Flytsona

Regnskapsbyrå i Ålesund slår seg sammen og målet er klart: Størst på Nordvestlandet.

Marius Rosbach
19.01.2022

De to regnskapsbyråene Rekna og Flytsona fusjonerer og flytter sammen i nye lokaler i Keyser Wilhelms gate 34.

I en pressemelding fra selskapene onsdag beskriver de hvordan Rekna og Flytsona har hatt en god dialog og et aktivt partnerskap over tid. De har også delt kompetanse mellom selskapene.

Nå mener de tida er inne for å realisere et større potensial i fellesskap.

Noen av NETT NO sine leserne vil huske at Bjørn Eilertsen startet opp Flytsona på samme tidspunkt som koronapandemien stengte ned samfunnet i mars 2020.

Organisk vekst ligger først i løypa for oss, men vi vil også vurdere vekst via oppkjøp
Bjørn Eilertsen

180 kunder til sammen
Nå skal Bjørn Eilertsen lede det sammenslåtte selskapet videre, og vekstambisjonene er klare.

– Vi har som målsetting at vi skal bli det største uavhengige regnskapsbyrået på Nordvestlandet, forteller han om målet.

Samla har de to byråene rundt 180 kunder i porteføljen, og han anslår at de i år kommer opp i en årlig omsetning på 11-12 millioner kroner.

Vil bli størst på Nordvestlandet
Regnskapsbransjen har opplevd konsolidering, men er fortsatt prega av mange små firma. Samla vil «nye» Flytsona har 11 ansatte og porteføljen vil vere geografisk spredt over store deler av landet.

– Organisk vekst ligger først i løypa for oss, men vi vil også vurdere vekst via oppkjøp, legger han til.

Etter at Anita Tryggestad og Linda-Mari Nilsen Hatmosøy startet i Flytsona, kom de inn som eiere. De blir også med videre sammen med Eilertsen. Trioen eier knappe 12 prosent hver i av aksjene i det fusjonerte selskapet.

Gagn og Converto største eiere
Rekna het tidligere Gagn Accounting og ble starta i 2014. I 2019 kom Converto inn på eiersiden, og i 2021 fusjonerte Rekna med Rett Vest. I «nye» Flytsona blir Gagn og Converto Holding største eiere med 26,5 prosent hver.

–Å ha slike eiere, gjør at man får tilgang på kompetanse og nettverk som er svært verdifullt for oss, påpeker Eilertsen.

Styreleder Kristian Tafjord i Rekne går inn den samme rollen i det fusjonerte selskapet. I styret får han med seg Frank Ove Reite, Harald Lamborg, Håvard Fanum og Frank Victor Valderhaugstrand – i tillegg til Anita Tryggestad.

Vi ønsker å være det selskapet som går lengst i å ta i bruk den moderne teknologien
Bjørn Eilertsen

Satser på moderne teknologi
Eilertsen forteller at de to regnskapsbyråene som nå slår seg sammen har vært teknologisk orientert og lagt vekt på å utvikle moderne digitale tjenester.

Han er overbevist om at de skal levere enda bedre sammen.

– Vi ønsker å være det selskapet som går lengst i å ta i bruk den moderne teknologien. Samtidig vil vi gjerne være premissleverandør for faglig utvikling, blant annet ved å arrangere bransjetreff, forteller han.

Legger vekt på å være sparringspartner
Flytsona-sjefen mener nykommeren Flytsona har lykkes med å markere seg som et annerledes regnskapsbyrå i regionen.

Trass i at pandemien har herjet med deler av næringslivet under oppstarten, har de ikke manglet oppdrag. Mange av de nye kundene har vært nyetablerte selskap. I tillegg til regnskapstjenester fra A til Å, ledelse og digitalisering - legger de vekt på å være sparringspartnere.

– Det kan gjelde alt fra styrearbeid og aksjonæravtaler til ansettelsesavtaler, påpeker Eilertsen.

Publisert: 19.01.2022 15:42

Sist oppdatert: 01.01.2023 13:59

Mer om