rettssal illustrasjon foto marius 11
Illustrasjonsfoto: Marius Rosbach
Nytt

Går til retten mot tidligere arbeidsgiver

Ålesund-advokater fikk sperret telefonene etter å ha startet på egenhånd.

05.03.2023

Fire advokater i Ålesund har brutt ut for å starte eget kontor. Nå er jobbtelefonene deres sperret av den gamle arbeidsgiveren, og derfor går de til retten, skriver AdvokatWatch.

Det dreier seg om fire advokater som har forlatt Advocator for å starte Tinde Advokatfirma.

Opp for retten til uka
Telefonnumrene de var registrert for mens de jobbet hos Advocator, er imidlertid sperret, og minst én av advokatene bruker nå midlertidig nummer. Nå går de til retten for å få overført eierskapet av telefonene.

9. mars skal Møre og Romsdal tingrett behandle en begjæring om en midlertidig forføyning i saken. Det vil si en midlertidig avgjørelse.

Det er vanlig at eierskapet av slike telefonnumre overføres uten problemer når man bytter jobb. Men dersom det har vært en konflikt mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, kan det oppstå konflikt, skrev E24 i 2017.

Fire advokater i det nye selskapet
Cathrin Myre Skram er styreleder i Tinde Advokatfirma og Are Opdahl er daglig leder. Med seg i det nye selskapet, har de også Emma Kristine Lausund og Therese Vasset.

Skram skriver i en e-post til AdvokatWatch at hun ikke vil kommentere selve saka, men hun bekrefter saken som skal opp for retten.

Publisert: 05.03.2023 11:10

Sist oppdatert: 08.02.2024 09:36

Mer om