Gadus Cathrin Rabben salgssjef foto gadus 11
SOLID STØRRELSE: Salgssjef Cathrin Rabben i Gadus Group med et eksemplar fra selskapets første generasjon oppdrettstorsk. Foto: Gadus Group
Nytt

Høy snittvekt på første torsken

Oppdrettselskapet som satser tungt med flere anlegg, er fornøyd etter første utslakting.

Marius Rosbach
08.12.2022

Gadus Group melder torsdag at de har gjennomført sin første produksjonssyklus ved Svartekari-anlegget ved Davik i Nordfjord.

Selskapet startet slaktingen i november og har til nå slaktet 100 tonn, får NETT NO opplyst fra samfunnskontakt Falk Daniel Øveraas.

Snittvekt på nær fem kilo
Oppdrettstorsken ble satt ut i sjøen i fjor sommer. Etter 17 måneder i sjøen har torsken det som omtales som «rekordhøye» snittvekter på nær fem kilo.

- Det vi nå ser er tydelig begynnelsen på et nytt og viktig kapitel i norsk havbrukshistorie. Torsken som svømmer i merdene våre, presterer svært godt. Den vokser godt, er frisk og fin, og har høy velferd, uttaler gründer og konsernsjef Ola Kvalheim i en pressemelding.

Fisken har en overlevelse på 96 prosent fra utsetting i sjøen, som er betydelig bedre enn i laksenæringen generelt.

Har planer om flere anlegg
Gadus Group satser på flere anlegg på Vestlandet framover, og Kvalheim roser mottakelsen selskapet har fått i Davik-bygda.

- Vi opplever også et veldig positivt engasjement for torskeoppdrett og ringvirkningene denne næringen vil skape langs kysten, uttaler han.

Selskapet har i dag rundt 80 ansatte, og har nylig startet opp drift ved sitt tredje sjøanlegg ved Vorpeneset i Vestnes. De har også søkt om å starte opp flere lokaliteter, som er under behandling hos myndighetene.

Publisert: 08.12.2022 16:32

Sist oppdatert: 09.12.2022 08:07

Mer om