Ronny Ødegaard Kolvik foto Bro
NY GIV: Ronny Ødegård Kolvik (t.v.) er daglig leder og en av medeierne i Bro-restauranten som nå har fått styrka økonomien etter tøffe år. Foto: Bro
Nytt

Har fått inn ny kapital etter tøffe år

Eierne av Bro satser videre og restauranten høster stjerneanmeldelse i riksmedia.

Marius Rosbach
11.04.2023

Restauranten Bro i Ålesund har lagt bak seg noen tøffe år med koronarestriksjoner. Etter en bra høst og tidenes beste julebordsesong har eierne bestemt seg for å satse videre og styrke økonomien i selskapet. Det gjøres ved en kombinasjon av nye penger og omgjøring av lån til egenkapital.

– Eierne tror på Bro videre og har valgt å gå inn med kapital for å styrke drifta, og fortsette den utviklinga som Bro viste på slutten av fjoråret, forteller Reidar Kjersem til NETT NO.

Han styrer økonomien i selskapet som startet opp restaurantdrifta ved Brosundet i 2018.

Strålende tilbakemeldinger fra riksavis
Etter en god påske som har løftet årets omsetning, kan Ålesund-restauranten også glede seg over strålende tilbakemeldinger fra Dagens Næringsliv sine anmeldere.

«Bro Kystgastronomi i Ålesund fyller tomme fraser med ekte smaksopplevelser», skrev avisa å ha spist seg mette på den sjømatdominerte menyen.

– Et komplett, førsteklasses måltid, rotfestet på Sunnmøre, var konklusjonen til anmelderne – som mente hovedstaden kunne trenge en Bro.

– Slike tilbakemeldinger gir en kjempemotivasjon og er en boost for hele organisasjonen på Bro når vi skal inn i den mest hektiske tida av året, sier Kjersem.

Sommersesongen svikta i fjor
Kjersem legger ikke skjul på at det har vært krevende år for restaurantselskapet. 2022-resultatet er ikke levert ennå, men omsetningen gikk opp og resultatet ble dårligere enn 2021, ifølge Kjersem.

– 2022 ble ikke så bra som vi håpte på, og det skyldes i stor grad svikt i sommersesongen. Jeg tror vi hadde uteserveringen åpen tre dager i juli, forteller han.

Bro-gjengen har troen på at 2023 blir langt bedre enn fjoråret.

– Vi er nå enda bedre rustet erfaringsmessig på å takle en sunnmørsk sommer. En av de fineste uteserveringene i byen skal bugne av solglade gjester, legger Kjersem håpefullt til.

Høyere kostander gir økte priser
Høyere råvarepriser er blant andre utfordringer restauranten møter, og har ført til økte priser for måltidene til gjestene.

– Vi har vært nødt til å justere prisene våre ut fra varekosten, men det er vanskelig når det er snakk om økninger på 20-30 prosent, legger Kjersem til.

Betydelig styrking av egenkapitalen
Den bokførte egenkapitalen i selskapet økte fra knappe 2,1 millioner til nær 5,9 millioner kroner ved månedsskiftet mars-april, ifølge Brønnøysundregisteret.

Momentium-duoen Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård eier knappe 23 prosent av aksjene i Bro-selskapet.

Ronny Kolvik og Svinøhoff Holding – som består av Ann-Helen Svinø og Ernst Joakim Hoff – er blant de største eierne ellers i selskapet. Asbjørn Solevågseide som er styreleder, er også inne på eiersida.

Kjersem opplyser at eierstrukturen beholdes etter at egenkapitalen er styrka.

Publisert: 11.04.2023 13:56

Sist oppdatert: 11.04.2023 19:17

Mer om