Nikolai Haram Svorte Filmom Fitsum Norsk Vinkelnerforening Foto Siri Frengen Videomakeriet
TIL TOPPS: Nikolai Haram Svorte (t.v.) fra Sula ble kåret til «Norges beste vinkelner» og Filmom Fitsum vant «Junior Wine Award» i kåringa til Norsk Vinkelnerforening. Foto: Siri Frengen/Videomakeriet
Nytt

Kåra til landets beste vinkelner

Utflytta sulalending gikk til topps.

Marius Rosbach
23.01.2023

Nikolai Haram Svorte fra Sula ble søndag kåret til «Norges beste vinkelner» under NM i Oslo.

Svorte jobber ved Michelin-restauranten Speilsalen i Trondheim. Vinneren var både stolt og takknemlig etterpå.

- Det er en stor ære å bli anerkjent av sine egne innen vinbransjen og jeg takker alle som har hjulpet meg på veien uttaler han i en pressemelding.

Det er en stor ære å bli anerkjent av sine egne innen vinbransjen
Nikolai Haram Svorte

- Høyst fortjent vinner
I helga fikk både Sorte og de andre deltakerne i mesterskapet, satt kunnskapene sine grundig på prøve. Konkurransen foregikk på engelsk og finalen besto av flere elementer.

- Den nye Norgesmesteren er en høyst fortjent vinner og spesielt når man legger til grunn at 18 kandidater har kjempet om tittelen før tre finalister sto igjen etter semifinalen, uttaler president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi, i meldinga.

Hun omtaler Svorte som «en dyktig og engasjert vinkelner som alltid formidler faget sitt på en kunnskapsrik og engasjerende måte».

Starta på Bro i Ålesund
Svorte er fra Eidsnes og har tidligere jobba ved restauranten Under ved Lindesnes, og starta karrieren på Bro i Ålesund.

Sunnmøringen har flere ganger tidligere utmerket seg i konkurransesammenheng, og har blant annet kommet på 2. plass i NM og 3. plass i det nordiske mesterskapet for vinkelner.

Publisert: 23.01.2023 13:54

Sist oppdatert: 23.01.2023 14:18

Mer om