Cinque Minuti eksteriør foto Marius 11
KONGENS GATE: Den italienske spiseplassen Cinque Minuti i sentrum av Ålesund, har blant annet god økning fra cruiseturister. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Italiensk comeback i Kongens gate

Nykommer i Ålesund med rakettvekst og snudde minus til pluss.

Marius Rosbach
25.08.2022

Regnskapet til restauranten Cinque Minuti i Ålesund viser at spiseplassen i Kongens gate mer enn en doblet inntektene fra 2020 til 2021.

Omsetningen i fjor endte på 6 ,7 millioner kroner for restaurantselskapet – en kraftig økning fra knappe 2,5 millioner i 2020.

Snudde minus til pluss
Regnskapet viser også at fjoråret gikk med overskudd med drøyt 300.000 kroner. Også det er en kraftig forbedring fra 2020, som endte med underskudd (se tabell under).

Cinque Minuti serverer italiensk mat fra à la carte-meny i restauranten, i tillegg til at lokalet inneholder kondidori med søte fristelser. Menyen er klassisk italiensk og de driver også catering og takeaway.

Selskapet hadde sine første driftsinntekter i 2020, og er fortsatt et relativt ferskt innslag i sentrum. Nivået på omsetningen plasserer de på størrelse med en annen italiensk spiseplass i byen, Nonna Lina.

Cinque Minuti

Tal i mill. kroner
2021
2020
Driftsinntekt

6,7

2,5
Driftsresultat
0,3
-0,4
Resultat før skatt
0,3
-0,4
(saka held fram under)
Cinque Minuti interiør foto Marius 11
FLEIRE BEIN Å STÅ PÅ: Cinque Minuti serverer italiensk mat fra à la carte-meny i restauranten, i tillegg til takeaway, catering og konditoriutsalg. Foto: Marius Rosbach

Har gått inn med friske midler
Spiseplassen som sysselsatte åtte årsverk i fjor, har tre eiere - Enrico Agpstinell, Stina Jacobsen og Svetlana Dragieva.

Styret påpeker i årsrapporten at egenkapitalen var tapt ved utgangen av fjoråret. Det er løst ved lån fra eierne, som først forfaller når selskapet har midler til det, heter det.

Cruiseturister bidrar økt omsetning
I årsrapporten skriver styret at omsetningen og lønnsomheten gradvis har kommet tilbake i takt med gjenåpningen av samfunnet.

– Den gode utviklingen fortsetter også i 2022, der en økende grad av turister fra cruisenæringen bidrar til å øke omsetningen, er den meldinga fra styret drifta i år.

I tillegg har de opplevd oppsving på både catering og takeaway, som gjør at styret venter overskudd også i år.

Publisert: 25.08.2022 11:02

Sist oppdatert: 25.08.2022 11:13

Mer om