Håvard Sætre Hugo Strand innfelt aurora ship foto Sirius Design 11
NY DESIGNSERIE: Skipsdesigna Håvard Sætre (t.v.) og dei andre i designselskapet skal levere til Hugo Strand ved Stord-verftet, er utviklet med tanke på batterihybrid fremdrift og bruk av landstrøm. Foto: Sirius Design & Integration
Nytt

Lanserer designserie og trolig nybygg

Ålesund-selskap inngår verftssamarbeid og intensjonsavtale med Herøy-rederi.

Marius Rosbach
24.08.2022

Sirius Design & Integration i Ålesund og Stord-verftet Fitjar Mekaniske Verksted (FMV) inngår markedssamarbeid, og lanserer design til en ny skipsserie.

Nylanseringen kalles «Aurora Series – The Future of Stun & Bleed Operations», og retter seg med andre ord mot oppdrettsbransjen.

Samtidig er det inngått en intensjonsavtale med Herøy-rederiet Volt Service om å bygge en båt med designtypen «Aurora 1000». Rederiet, verftet, Optimar og skipsdesignerne vil samarbeide om prosjektet.

Består av tre nye design

Aurora-designene sikter å dra nytte av den beste fiskehåndteringsteknologien og den nyeste grønne og karbonreduserende teknologien, heter det I en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

Serien består av tre designstørrelser med tankkapasitet på rundt 200, 400 og 1000 kubikk. Skipene kan også bygges som fabrikkfartøy, med «stun/bleed» og sløyingsfunksjonalitet.

Nystartet selskap med solid erfaring
Sirius Design & Integration er et skipsdesignselskap som ble startet i 2021.

Selskapet ledes av Håvard Sætre, og har blant andre fått Erik Haakonsholm (CCO), Henning Borgen (CTO), Christian Søvik (COO) og Credo Partners inn på eiersida.

Fitjar Mekaniske Verkstad har de siste fem årene bygd og utviklet ti tilsvarende fartøy, og er dermed blant de ledende verftene på området.

Publisert: 24.08.2022 12:15

Sist oppdatert: 25.08.2022 13:34

Mer om