Tore Roaldsnes Bjørnar Skjæran Nor Fishing 2022 innovasjonsprisen foto Ogne
PRIS: Tore Roaldsnes (nummer to fra høyre) mottok Nor-Fishings Innovasjonspris 2022 fra fiskeriminister Bjørnar Skjæran på vegne av rederiet Bluewild og Ulstein Design & Solutions under åpningsarrangementet på Nor-Fising i dag. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Innovasjonspris til Nordvestlandet

Tore Roaldsnes fiskebåtederi Bluewild og designselskapet Ulstein Design & Solutions vant under Nor-Fishing-messen.

23.08.2022

Prisen ble delt ut under åpningsarrangmentet i dag, etter at Dronning Sonja hadde foretatt den offisiell åpningen.

Fartøyet som Bluewild og Ulstein Design & Solutions får prisen for skal bygges hos Westcon, med Ulsteins kjente X-Bow design, med et propellsystem for mer energieffektiv fremdrift og et mottak- og håndteringanlegg som tar bedre vare på kvalitet og restråstoff.

Bluewild FX101 innfelt tore roaldsnes illustrasjon foto ulstein group ogne 11 10d736c24b54623aee7c17f28e13399c
600 MILLIONER: Tore Roaldnes (innfelt) har arbeidet med en ny og mer energieffektiv fiskebåt i flere år. I februar i år ble fartøyet med Ulsteimnsn FX101-designet presentert av Ulstein. Båten vil koste cirka 600 millioner kroner. Illustrasjon/foto: Ulstein Group/Ogne Øyehaug

— Det hybride fremdriftssystemet og trålen og dens konstruksjon utgjør hovedelementene i innovasjonen. Juryen nevner også lagring av fangsten levende i vanntanker om bord før videreføring i passende mengder til fabrikken som et viktig element. Personlig, som tidligere skipsingeniør, fattet jeg også spesiell interesse for propellsystemet under gjennomgang av søknaden, sier jurysekretær Odd Berg om hvorfor Bluewild/Ulstein Design & Soutions var en av tre finalekandidater til årets inmnovasjonspris.

Ervik i finalen
To av tre selskaper i finalegruppen til å vinne prisen i år var fra Nordvestlandet.

Den andre finalisten fra nordvest er Ervik Havfiske på Stadlandet og skipsdesignselskapet Marin Teknikk i Herøy. De har utviklet en krabbebåt der krabbeteinen skal trekkes inn i båten gjennom en moonpool, en brønn i båten. Det gjør arbeidet tryggere og gir mer skånsom behandling av krabbene.

Mer fra Nor-Fishing:

Publisert: 23.08.2022 11:10

Sist oppdatert: 23.08.2022 12:33

Mer om