Trond leira jan m kleven foto Bunker Oil 11
TAR OVER: Trond Leira (t.v.) blir ny daglig leder etter Jan M. Kleven, som går over i en mer strategisk eierrolle. Foto: Bunker Oil.
Nytt

Lederskifte etter 30 år

Bunker Oil-sjefen gir seg etter å ha bygd opp ett av regionens største selskap. Arvtakeren kommer fra satellittkommunikasjon.

Marius Rosbach
01.12.2021

Etter 30 år som leder av Bunker Oil trekker Jan M. Kleven seg ut av selskapets daglige drift. Ny daglig leder blir Trond Leira, som i dag er sjef for Inmarsat.

– Vi ønsker nye tanker og initiativ inn i selskapet, og mener Trond kan tilføre Bunker Oil et løft innen digitalisering, samt nye visjoner i forbindelse med omstillingen bransjen står ovenfor, uttaler avtroppende Jan M. Kleven i en pressemelding onsdag.

Bunker Oil hadde i 2020 nest størst omsetning på Nordvestlandet etter Vard. På den samme lista i det nye NETT NO-magasinet plasserte for øvrig Inmarsat Solutions seg på en 6. plass.

Skal jobbe mer strategisk
Drivstoffselskapet Bunker Oil i Ålesund har bunkringsstasjoner langs kysten og et nett av bensinstasjoner langs veiene.

Kleven skal nå over i en mer strategisk eierrolle og delta i styret.

– Tiden som kommer vil by på både utfordringer og muligheter. I den daglige driften blir det vanskelig å zoome ut og se de store linjene. Vi er inne i en tid for omstilling, og mitt fokus vil bli på andre områder som det vil være naturlig for konsernet å engasjere seg i, legger han til.

Har bygd opp Inmarsat
Leira er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi fra NTH, og har de siste 20 årene arbeidet i maritim næring på Sunnmøre. Han har vært i Inmarsat Solutions i åtte år, hvor han har bygd opp Ålesund-selskapet til å bli en ledende global aktør i satellittkommunikasjon til havs.

Datterselskapet til det britiske Inmarsat-konsernet, ble i høst kjøpt opp og slått sammen med Viasat. Tidligere var Leira i daværende Rolls-Royce Marine i 11 år hvor han jobbet med maritim digitalisering og produktutvikling.

2020 ble preget av et kraftig oljeprisfall for Bunker Oil da koronakrisen kom. Prisfallet gjorde at driftsinntektene til selskapet ble redusert, men overskuddet holdt seg stabilt.

Publisert: 01.12.2021 13:15

Sist oppdatert: 21.12.2021 07:27

Mer om