Bjørn Nogva Hampdjan Offshore foto Hampidjan
ETT SELSKAP: Bjørn Nogva blir sjef for Hampidjan Advant, med 3,7 milliarder kroner i driftsinntekter og nesten 2000 ansatte. Foto: Hampidjan
Nytt

Mørenot-fusjon i offshore

Skal drives fra Ålesund.

31.03.2023

Islandske Hampidjan kjøpte Mørenot-konsernet for 1,1 milliarder kroner i fjor høst.

Begge selskapene har datterselskap som lager utstyr til offshore-bransjen.

Nå blir Mørenot Offshore og Hampidjan Offshore slått samme til Hampidjan Advant, med hovudkontor i Ålesund.

Bjørn Nogva, som er sjef for Mørenot Offshore, skal lede det sammenslåtte selskapet.

- Vi står foran en utviklings- og vekstfase hvor sammenslåingen av selskapene bare er første steg. Det er mange områder innen regulære offshoreoperasjoner som slep, løft og fortøyning vi allerede jobber med, og hvor vi nå er enda bedre rustet til å vokse videre. Vi ser at ekspertise fra leveranser til marine operasjoner gir kunnskap og produkter som kan benyttes også i andre markeder hvor stål erstattes med fiber. Der stiller vi nå sterkt, sier Nogva i en pressemelding.

De to selskapene har spesialisert seg på ulike segmenter innen seismikk, offshore og dyphavsoperasjoner, ifølge pressemeldingen.

Solgt i 2018
Aksjemajoriteten i Mørenot-konsernet ble kjøpt av et fond under det skandinaviske investeringselskapet FSN Capital i 2018.

I fjor høst kjøpte det børsnoterte islandske selskapet Hampidjan Mørenot. Hampidjan var også en av kandidatene til å kjøpe Mørenot i 2018.

Mørenot-konsernet har 750 tilsette og hovudkontor i Ålesund. 290 tilsette arbeider i Norge og 142 av dem i Møre og Romsdal eller Sogn og Fjordane.

Mørenot og Hampidjan lagar garn, nøter, liner, tauverk og liknande utstyr til oppdrett- og fiskeri.

Mørenot har 750 ansatte, driver fra 17 steder i Norge og 30 steder verden over og har en årlig omsetning på 1,5 milliarder kroner.

Hampidjan har 1206 ansatte, driver fra 40 steder verden over og har en årlig omsetning på 2,2 milliarder kroner.

Publisert: 31.03.2023 08:39

Sist oppdatert: 31.03.2023 11:27

Mer om