Naeringslivet heiser seil
FEST: Næringslivet benytter anledningen når armadaen av seilskuter kommer til Ålesund under Tall Ship Races. 
Nytt

Næringslivet heiser seil

Kommende lørdag samler Maritime Partner, Sperre Coolers, Sperre Industri og Tamrotor Marine Compressors (TMC) 175 gjester og 70 ansatte ombord på seilskuten Statsraad Lemkuhl og setter kursen mot Geiranger. 

13.07.2015
30 personer, blant dem mannskoret Dovre, er leid inn til å undeholde på turen med Statsraad Lemkuhl.
Tall Ship Race er en fest også for næringslivet.
Poenget er å ha det hyggelig og knytte bånd på en annen arena enn på kontorer og møterom.

, TMC, og er ikke alene om å gripe muligheten til å gjøre stas på kunder og medarbeidere under Tall Ship Race i Ålesund.

25 arrangementer

I alt har næringslivet leid seg inn på 25 arrangementet ombord på skutene, fra kortere besøk mens skutene ligger ved havn, til større og lengre turer på sjøen, slik som turer til Geiranger.
Presseansvarlig Anne Bente Skjellum i Tall Ship Race Ålesund sier det har vært stor interesse for å benyttet Tall Ship Race fra næringslivets side.
Sperre-bedriftene, TMC, og Maritime Partner nøyer seg ikke med én dag. Gjestene kommer allerede fredag, innkvarteres på hotell og møtes til grillselskap hos Sperre på Ellingsøya, med mulighet til å besøke Maritime Partner i Breivika på andre siden av fjorden med båt.

Fulle hoteller

Hotellene i Ålesund er så å si fyllt opp av gjester i forbindelse med arrangementet, i følge Skjellum. Ringvirkingene for hoteller, butikker og serveringsteder er store.
Da Tall Ship Race gjestet Ålesund forrige gang, i 2001, økte salget hos serveringstedene med nesten 300 prosent. Hotellene mer enn doblet besøket og butikkene økte omsetningen med 59 prosent sammenlignet med samme uke året i forveien.

57 sponsorer

200 artister skal underholde på ulike arrangementer under Tall Ship Race.
Hele arrangementet er beregnet å koste 15 millioner kroner. 57 sponsorer bidrar, de aller fleste av dem med penger. Blant dem er Stiftelsen Kjell Holm, med to millioner kroner. Dessuten skyter Ålesund kommune, Ålesund Havnevesen og Møre og Romsdal fylke inn til sammen fire millioner kroner. I alt dekker sponsorene om lag halvparten av kostnadene.
Arrangementet får også inntekter fra souveringsalg og fra øl- og vinsalg i festivalteltene.
- Så langt ligger vi an til å gå i balanse, sier Skjellum.

Publisert: 13.07.2015 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:45