Thorsteinn Magnus Aage
OFFSHORE-TRIO: Trioen Thorsteinn Mar Baldvinsson (f.v.), Magnus Roth og Åge Remøy har de siste åra bygd opp Rem offshore-flåten. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Nok en Remøy-partner har kjøpt seg opp

Svensk-sveitser som har vært med å bygge opp Rem Offshore, er nå sjette største eier i Solstad.

Marius Rosbach
26.01.2024

Magnus Roth er sjette største eier Solstad Offshore, ifølge aksjonærlistene i offshorerederiet som er oppdatert denne uka. Svensk-sveitseren er mangeårig partner med Herøy-reder Åge Remøy.

De siste åra har Åge Remøy i samarbeid med Magnus Roth og islendingen Thorsteinn Mar Balvinsson bygd opp Rem Offshore-rederiet. Trioen har også samarbeidet før Remøy måtte se det tidligere Rem-rederiet bli overtatt av Røkke-kontrollerte Solstad i 2016.

Roth sin aksjepost utgjør 2,32 prosent av aksjene - som betyr at han har kjøpt seg opp i løpet av de siste ukene. Ved årsskiftet var Roth inne med 1,8 prosent.

På lista over de største aksjonærene, finner vi også Axel Leonard Norstrøm Roth med en post på 0,6 prosent. Han er sønnen til Remøy-partneren.

NETT NO har ikke kommet i kontakt med Magnus Roth for å spørre om investeringa.

Les alle saker om Solstad Offshore

Ørsting er 8. største eier
Som kjent har det oppstått full splid mellom aksjonærene i forbindelse med refinansieringen av Solstad-rederiet.

Tidligere denne uka ble det kjent at Stig Remøy-partner, Ottar Vartdal, hadde kjøpt seg opp gjennom Vartdal Invest. Han er i den siste oppdaterte lista fra rederiet oppført som åttende største eier med 1,55 prosent av aksjene.

Til E24.no opplyste han at investeringen utelukkende var gjort av utsiktene til gevinst.

Motstander av Røkke-løsning
Stig Remøy har selv ikke lagt skjul på sin motstand mot forslaget til refinansiering – og støtte til Kistefos-eier Christen Sveaas sin kamp mot Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker.

– Vi har kjøpt oss opp i Solstad fordi vi som Kistefos vil stoppe den grove forskjellsbehandlingen av aksjonærer som Solstads styre legger opp til, har Remøy tidligere uttalt til E24.no.

Sig Remøy er selv på 10. plass på aksjonærlista via Olympic Group med en aksjepost på 1,35 prosent. Det betyr at Remøy, Vartdal og Roth til sammen kontrollerer knappe seks prosent av aksjene.

Åge Remøy har ikke kjøpt aksjer
Åge Remøy sitt navn er også trukket inn i striden den siste uka, etter at det ble kjent at han og broren Stig Remøy hadde lagt inn bud på fire Solstad-skip – til en pris som tilsvarte Kistefos sin verdivurdering av rederiet.

Åge Remøy vil ikke intervjues om saka, men forteller til NETT NO at han selv ikke har noen aksjer i Solstad – og ikke har noen interesse av å ha det.

Publisert: 26.01.2024 12:18

Sist oppdatert: 26.01.2024 12:18

Mer om