Ottar Vartdal Vartdal Invest
SOLGTE LIVSVERKET: Ottar Vartdal solgte i 2021 livsverket Vartdal Gruppen til Måsøval for rundt 1,5 milliarder kroner. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Vartdal er blitt storeier i Solstad Offshore

Ørstingen som er partner med Røkke-motstander Stig Remøy, har kjøpt seg kraftig opp i rederiet.

24.01.2024

Ottar Vartdal er ifølge en fersk aksjonærliste blitt åttende største aksjonær i Solstad Offshore, melder E24.no.

Ørstingen sitt heleide selskap Vartdal Invest er med andre ord blitt storaksjonær i rederiet, hvor det er oppstått full splid blant aksjonærene.

– Forventer god avkastning
Ifølge nettavisa dukket Vartdal sitt selskap opp på aksjonærlistene i forrige uke. Onsdag har aksjene en verdi på rundt 38 millioner kroner.

– Dette kjøpet er rent forretningsmessig. Markedet for Solstads båter er godt, og vi forventer god avkastning framover, skriver Vartdal i en sms til E24.no.

Måten refinansieringen av Solstad er planlagt på, har høstet skarp kritikk fra flere investorer. Kistefos har krevd ekstraordinær generalforsamling og foreslått at rederiet tar ut søksmål mot styret og daglig leder.

Les alle saker om Solstad Offshore

Partner med Røkke-mostander Remøy
Vartdal er medinvestor og forretningspartner med Stig Remøy. Herøy-rederen har markert seg som en motstander av Kjell Inge Røkke og Aker i kampen om rederiet.

Senest denne uka ble det kjent at han og broren Åge Remøy, la inn et bud på fire Solstad-skip. Tidligere har også Remøy hamstret Solstad-aksjer.

Motstanderne av Røkke mener den foreslåtte refinansieringa er en overføring av verdier til Aker fra de øvrige aksjonærene - og at også disse burde fått sjansen til å opprettholde sin eierandel.

– Vi har kjøpt oss opp i Solstad fordi vi som Kistefos vil stoppe den grove forskjellsbehandlingen av aksjonærer som Solstads styre legger opp til, har Remøy tidligere uttalt til E24.no.

Publisert: 24.01.2024 14:02

Sist oppdatert: 24.01.2024 18:08

Mer om