Solwr Beate Vigmostad Grøvik Per Egil Røshol Torbjørn Krogen foto Solwr 11
NY JOBB: Beate Vigmostad Grøvik overtar jobben som daglig leder i Solwr Software, en rolle Torbjørn Krogen (t.h.) har hatt til nå. Her er de sammen med gründer Per Egil Røshol under markeringen av 40-årsdagen til selskapet i fjor. Foto: Solwr
Nytt

Ny sjef skal ta større steg i utlandet

Solwr i dialog med mulige kunder i fire land om nyskapende løsninger for dagligvarelogistikk.

Marius Rosbach
28.02.2023

Solwr i Ålesund gjør endringer i ledelsen – og inn i sjefsstolen for Solwr Software kommer Beate Vigmostad Grøvik.

Grøvik tar over rollen etter Torbjørn Krogen, som har kombinert rollen med daglig leder for Solwr Robotics og Solwr Group. Han fortsetter videre som leder i konsernselskapet.

Den nye sjefen kommer fra Farsund på Agder-kysten og er bosatt i Sykkylven. Grøvik har solid erfaring gjennom 11 år i ulike stillinger i Posten Norge. Her har hun jobbet både med strategiarbeid, større prosjekt og ulike oppkjøp. Sist var hun leder for tjeneste og Innovasjon i Bring Courier og Express.

- Over i en ny fase
Grøvik har allerede jobbet tett med Krogen i halvannet år, og sistnevnte er trygg på at hun er rett person til å lede selskapet videre.

Solwr har investert store beløp i produktutvikling de siste åra, og rigget seg for vekst. Der sikter selskapet blant annet å sikre seg i utlandet, og dette blir blant Grøvik sine fremste arbeidsoppgaver.

- Vi har gjennomført mye av produktinvesteringene. Nå er vi over i en ny fase der vi skal ta produktene våre inn i markedet, forteller Torbjørn Krogen til NETT NO.

Solwr robot Grab illustrasjon Solwr
ROBOTLØSNINGER: Solwr har blant annet utviklet lagerrobotene Grab (bildet) og Sort, i tillegg til ERP-plattformen Trace. Foto: Solwr

Kundedialoger i fire land
I fjor signerte Solwr sin første kontrakt i Sverige, og nå jakter de nye avtaler i utlandet.

- Vi jobber fortsatt videre i Sverige, i tillegg har vi konkrete kundedialoger med spennende prosjekt i Danmark, Storbritannia og Nederland, forteller Krogen.

Mot slutten av fjoråret kom Asko inn som eier i selskapet som blant annet har utviklet lagerrobotene Grab og Sort. Solwr satser også tungt på et annet produkt – ERP-plattformen Trace for handel- og retailbransjen.

Historie tilbake til 1980-tallet
Dagens Solwr er et resultat av at de tidligere selskapene Driw og Currence Robotics gikk sammen. Historien går tilbake i 1982, da Per Egil Røshol startet Data Pro.

Den nye daglige lederen for Solwr Software har hatt rollen som COO i selskapet i halvannet år, og ser fram til å gå over i sin nye stilling fra 1. mars.

- Jeg gleder meg til å ta dette ansvaret, og er ydmyk i forhold til oppgaven med å videreføre arbeidet i et selskap som har arbeidet med log-tech helt tilbake til 80-tallet. Utviklingen og innføringen av it-systemet Trace sammen med innovative kunder og dyktige ansatte, er utrolig motiverende, uttaler den påtroppende lederen i en pressemelding.

Publisert: 28.02.2023 05:00

Sist oppdatert: 28.02.2023 05:32

Mer om