Vard
KONTRAKT: Det nye fartøyet vil ha en lengde på 84 meter og en bredde på 16,7 meter. Fartøyet har overnattingskapasitet til 34 personer om bord. Skisse: Vard
Nytt

Ny Vard-kontrakt

Vard skal bygge hekktråler til tysk rederi.

05.04.2022

Vard kontrakt for design og bygging av en hekktråler for Deutsche Fischfang-Union GmbH & Co. KG i Tyskland. Kontraktsverdien er på i overkant av 500 millioner kroner.

Ledere i det tyske selskapet er Baldvin Thorsteinsson og Samuel Ortega. Førstvenvte er sønn til Samherji-gründer Thorsteinn Mar Baldvinsson fra Akureyri.

Første til Tyskland
Hekktråleren er utviklet av Vard i nært samarbeid med Deutche Fischfang-Union (DFFU). Det nye fartøyet blir den første tråleren av Vards eget design som selges til Tyskland, blir det opplyst i en pressemelding.

Hekktråleren av Vard 8 03 design er utviklet av Vard Design i Ålesund. Levering av fartøyet er planlagt fra Vard Brattvaag i første kvartal 2024. Skroget blir bygget hos Vard Braila i Romania.

Trippeltråling
Vard opplyser at den nye tråleren vil være utstyrt med den nyeste teknologien, utstyret og løsningene for produksjon om bord. For å sikre høy kvalitet på fisken, vil all fangst bli prosessert om bord, pakket og lagret i frysere eller kjølerom og biomassen blir lagret i spesialiserte ensilasjestanker frem til levering til land.

Tråleren skal utstyres med Vards fangsthåndteringsløsninger; med tank til levende fisk for å holde fisken frisk frem til prosessering, en avansert fiskeforedlingsfabrikk, høy lastekapasitet for kjølt og frossen fisk og ensilasjetanker for å sikre full utnyttelse av biomassen fra hver fangst.

Fartøyet blir arrangert for trippeltråling. Lastekapasiteten for frosne produkter vil være ca. 2 200 kubikkmeter fordelt på to dekk, i tillegg til ensilasjekapasitet på ca. 540 kubikkmeter. Total bunkerkapasitet er ca. 860 kubikkmeter, blir det opplyst.

- Viser konkurranseevnen
Torgeir D. Folland, SVP Sales & Marketing, har vært ansvarlig for salgsprosessen for dette prosjektet i Vard. Han er stolt:

- Denne kontrakten viser konkurranseevnen til verdikjeden vår og vil bidra til aktivitet hos flere virksomheter i Vards spesialiserte nettverk. Å bygge fiskefartøy er en vesentlig del av Vards historie og kjernevirksomhet. Dette nye oppdraget vil opprettholde og utvikle den brede kunnskapen og kompetansen vi har innen fiskeri, sier han i pressemeldingen.

Publisert: 05.04.2022 09:08

Sist oppdatert: 05.04.2022 10:27

Mer om