Robin Dale Oen Dale Oen Experience Foto Marius Rosbach 11
ÅLESUND: Grunnlegger Robin Dale Oen av Dale Oen-stiftelsen var i Ålesund i fjor for å fortelle om tilbudet de planlegger å etablere i byen. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Nytt utdanningstilbud i Ålesund

Dale Oen-akademiet ber inn til kick-off for skolen som skal bygge karakter, ikke gi karakter.

Marius Rosbach
22.03.2023

I august planlegger Dale Oen-akademiet åpning av avdeling i Ålesund og onsdag ber de inn til kick-off for bedrifter og organisasjoner på Norsk Maritime Kompetansesenter (NMK).

- Selv om vi starter opp til høsten, så er vi avhengig av å få flere langsiktige samarbeidspartnere, skriver Harald Eidsaa som er prosjektleder for Dale Oen Academy Møre i en pressemelding.


Tilbud for å motvirke utenforskap
Dale Oen-organisasjonen er et tilbud til ungdom mellom 15 og 21 år som opplever utenforskap, og dropper ut av skolen.

Undersøkelser viser at ni av ti starter på skole etter ett år på akademiet, og rundt 80.000 barn og har deltatt på aktiviteter i regi av stiftelsen.

I tillegg til daglig leder Robin Dale Oen kommer styreleder Olav Tufte til kick-off-arrangementet på NMK.

Skal holde til på Stafsethneset
Nå er de på jakt etter sponsorer og partnere som ønsker å bidra til å få Ålesund-avdelingen i drift. Nylig søkte de også etter avdelingsleder til skolen som har som motto at de bygger karakter, ikke gir karakter.

Det nye utdanningstilbudet vil holde til på Stafsethneset og programmet strekker seg fra oktober til juni. I løpet av mars kommer det mer informasjon om Ålesund-avdelinga, og muligheten til å søke på «oppdageråret» 2023-2024.

Publisert: 22.03.2023 10:32

Sist oppdatert: 22.03.2023 10:32

Mer om