Trond Lars Nydal Sparebanken Møre foto Ogne
MER ENN VENTET: Sparebanken Møre-sjef Trond Lars Nydal tilbakefører offshoretap ni år etter at krisen for offshorestartet. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Offshorelån likevel ikke tapt

Sparebanken Møre tilbakefører 115 millioner kroner.

21.12.2023

Markedet for offshorefartøy har snudd og tap på tilsammen 115 millioner kroner som Sparebanken Møre hadde regnet med blir likevel ikke noe av.

Da banken la frem kvartalsrapporten for 3. kvartal tidligere i høst varslet den at tilbakeføring av tap på omlag 80 millioner kroner fra offshoresektoren kunne komme.

Nå varsler banken at tilbakeføringen skjer i 4. kvartal, og at netto tilbakeføringer er økt til 115 millioner kroner.

– Det at vi nå har lyktes med disse tilbakeføringene er blant annet et resultat av et langsiktig og verdiskapende samarbeid mellom Sparebanken Møre og kundene, sier administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.

Les børsmelding her (ekstern lenke)

Friskmeldt næring
Sparebank1 SMN la i sommer frem en rapport som konkluderte med at krisen som startet med oljeprisfallet i 2014 nå langt på vei er over.

– Sju magre år er over, sa Henning Mostue da rapporten ble offentlig. Han er bransjeansvarlig for offshoremarkedet i Sparebank1 SMN.

På verftskonferansen i Ålesund i starten av november fortalte markedsanalytiker Ingeborg Almås i skipsmeglerselskapet Clarkson at ratene - prisen rederne får for å leie ut skipene - de siste månedene har steget til høyder vi ikke har sett siden 2014.

Da utløste prisfallet på olje en langvarig krise hos offshorerederne. Clarkson venter også at etterspørselen etter olje- og gass øker frem til 2035. Til sammen vil dette gjøre at det blir bestilt nye offshorefartøy, også ved norske verft, etter Clarksons vurdering.

På verftskonferansen i Ålesund i starten av novermber fortalte markedsanalytiker Ingeborg Almås i skipsmeglerselskapet Clarkson at ratene - prisen rederne får for å leie ut skipene - de siste månedene har steget til høyder vi ikke har sett siden 2014, før prisfallet på olje utløste en langvarig krise hos offshorerederne. Clarkson venter også at etterspørselen etter olje- og gass øker frem til 2035. Til sammen vil dette gjøre at det blir bestilt nye offshorefartøy, også ved norske verft, etter Clarksons vurdering.

Publisert: 21.12.2023 08:20

Sist oppdatert: 21.12.2023 11:13

Mer om