Fanafjord ombygging v Fiskerstrand verft
Fanafjord ble bygget i 2007 og trafikkert sambandet Sandvikvåg-Halhjem i Hordaland. Nå skal den til Canada, etter en ombygging på Fiskerstrand Verft (bildet). Foto: Fiskerstrand Verft.
Nytt

Ombyggingoppdrag for Fiskerstrand Verft

Skal bygge om Fanafjord.

18.11.2023

Fjord 1 har solgt fergen Fanafjord til Canada, men først skal den bygges om fra å bruke LNG (flytende naturgas), til å bruke diesel som drivstoff.

Den jobben skal Fiskerstrand Verft i Sula gjøre.

Fiskerstrand Verft er veldig tilfreds med tilliten Fjord1 viser når de velger å plassere kontrakten ved verftet. Det er en betydelig kontrakt for verftet, og viser at den kompetanse og erfaring en har bygget opp de siste årene, gjennom økt satsing på ombygginger av skip, gir resultat, skriver verftet i en pressemelding.

Flere lokale leverandører
LNG motorer og gasstank skal fjernes, og erstattes med nye motorer og diesel elektrisk fremdrift. Det skal også installeres eksosrenseanlegg , innredningen skal delvis oppgraderes, og baugporter med falllemmar skal tilpasses nye terminaler.

Kontrakten innebærer leveranser fra flere norske leverandører, som Bergen Engines, LMG Design, Isowest, Acel, Bauta Group og flere, heter det i pressemeldingen.

Bra med ombyggingsoppdrag
Verftet har fra før ferga BF Kvernsund inne til ombygging. Den ble kjøpt av det kanadiske rederiet Labrador Marine Inc i 2022 og skal være ferdig ombygget tidlige neste år.

Aministrerende direktør Dag Vikestrand sier til NETT NO at verftet har fått bra med ombyggingsoppdrag i høst.

Det har vært mindre aktivitet i reparasjonsmarkedet, men nå tar aktiviteten i reparasjonsmarkedet seg opp.

Publisert: 18.11.2023 10:32

Sist oppdatert: 18.11.2023 12:00

Mer om