Unni Grebstad og Brita Duwe i Doxacom doxacom
PÅ TOPPLISTE: Unni Grebstad (t.v.) sammen med Brita Duwe i Ocean Visioneering. Lederen av ålesund-selskapet er på en nasjonal liste over Norges fremste tech-kvinner. Foto:
Nytt

På lista over Norges fremste tech-kvinner

Tre kvinner fra Nordvestlandet på toppliste i nasjonal kåring.

Marius Rosbach
08.03.2023

På den internasjonale kvinnedagen kårer Abelia og ODA-Nettverk de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv, ifølge en pressemelding.

Unni Grebstad og Ida Furnes Breivik er med på lista for 2023 som ble offentliggjort onsdag. Grebstad er daglig leder og medgrunnlegger i Ålesunds-selskapet Ocean Visioneering, mens Breivik er avdelingsleder i Oslo-baserte Webstep Solutions. Grebstad er opprinnelig fra Aukra, og Breivik kommer fra Ålesund,

Også Sanna Diana Tomren som er vokst opp i Ålesund, er med på lista. Hun jobber som associate manager i teknologi- og konsulenthuset Accenture utenfor Oslo.

I den første versjonen av denne saka, var Sanna Diana Tomren utelatt. Artikkelen ble rettet 9. mars klokka 23.09.

Kåres av NHO-forening
Lista settes opp av Abelia, som er NHO sin forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, i samarbeid med ODA-Nettverk, som jobber for mangfold i tech-bransjen.

På kvinnedagen skal Breivik delta på podcasten «Fremtidens næringsliv», som UN Global Compact Norge og Abelia samarbeider om.

Tips oss på redaksjon@nett.no om du ser noen fra regionen vi har gått glipp av

Mer om Norges fremste tech-kvinner

Formålet med kåringen er å øke andelen kvinner som brenner for og jobber med teknologi.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. Juryen legger vekt på:

  • Hvordan hun utmerker seg på teknologiforståelse
  • Konkrete bidrag og prestasjoner
  • Motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi

(kilde: Abelia)

Utviklingen går tregt
Siden 2016 har andelen kvinner i tech-sektoren økt med marginale 2,2 prosentpoeng, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Kåringen av Norges fremste tech-kvinner er et tiltak for å løfte frem talenter og gode forbilder som kan bidra til at flere velger teknologiyrker - også utenfra den typiske rekrutteringspoolen.

Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia og leder for juryen i kåringen. Han mener det er avgjørende med mangfold blant de som lager og utvikler teknologi.

– Teknologi i seg selv er verken diskriminerende eller ensrettet, men dataene vi baserer oss på og måten vi setter sammen nye løsninger på, kan være det. Lages løsningene av menn, blir de også tilpasset menn. Det kan skape store utfordringer for helt sentrale deler av brukermassen, uttaler han i meldinga.

Publisert: 08.03.2023 10:29

Sist oppdatert: 09.03.2023 23:11

Mer om