Kvinner i næringslivet vil samles
Starta som nettverk for unge kvinner. Nå strømmer det på med nye medlemmer i alle aldre.
Nettverket Kvinner i næringslivet – forkorta KIN – er kommet for å bli. Fellesskapet som ble starta opp høsten 2021 forteller at de har fått en rekke nye medlemmer i løpet av det siste året.
Nettverket retta seg i utgangspunktet mot unge kvinner i alderen 20 til 35 år. Men det viste seg raskt at det var langt fra bare de unge kvinnene som opplevde et behov for å møtes.
– Vi fikk tilbakemeldinger fra kvinner både i, og utenfor nettverket, som mente det var behov for at damer i alle aldre møttes i en faglig og sosial arena, forteller Linda-Mari Hatmosøy til NETT NO.
Stor medlemsvekst
Hatmosøy jobber til daglig i det nystarta regnskapskontoret Aicono Ålesund, og er ett av fire nye styremedlemmer som kom inn i fjor høst.
Johanne Kjerstad leder nå nettverket, mens Marte Skarbø er nestleder. Med i styret er også Lene Sætrevik Vinje, Kristine Hoddevik og Trine Silseth Bergsås.
Da NETT NO omtalte nettverket i fjor, hadde de rundt 70 betalende medlemmer. Siden da har det strømmet på med nye - også flere fra offentlig sektor.
– I 2023 venter vi en betydelig medlemsvekst, ettersom vi har over 200 personer i portalen vår. Vi har satt en lav kontingent på 500 kroner for å få med flest mulig, forteller hun.
Arrangement og bedriftsbesøk
Nettverket samles til ulike arrangement i samarbeid med Pir Cowork, og mottar støtte fra Sparebanken Møre.
Hatmosøy forteller at de opplever stor interesse for å være med på det som skjer. Samtidig drar de ut på bedriftsbesøk.
– I slutten av mars skal vi på bedriftsbesøk til Vard som blant annet har flere initiativ gående når det gjelder å rekruttere og beholde kvinner, forteller hun.
– Likestillingsjobben er langt fra gjort
På spørsmålet om hvorvidt det trengs egne kvinnenettverk og en kvinnedag, er ikke Hatmosøy i tvil.
- Ja. Selv om mange stiller spørsmålet, så mener jeg likestillingsjobben er langt fra gjort, verken her i Norge, eller rundt om i verden, sier hun – og viser til endringene i abortloven i USA som eksempel på hvor lett rettigheter som er kjempet fram gjennom årtier, kan mistes.
– Det er en kamp som må fortsette å kjempes, sier hun.
Likestillingsjobben er langt fra gjort, verken her i Norge, eller rundt om i verden
Roser lokale initiativ
Trass i at Nordvestlandet er prega av bransjer som tradisjonelt har vært mannsdominerte, mener hun det også er grunn til å trekke fram det positive.
– Vi ser at mange av de typisk mannsdominerte selskapene i vår region tar ansvar for å rekruttere mangfoldig. Mange av våre medlemmer kommer også fra disse næringene hvor menn er i flertall, som den maritime og byggebransjen, legger hun til.
Publisert: 08.03.2023 05:00
Sist oppdatert: 08.03.2023 08:33