Stiand Bank i midten Parkly
MEDDEIERE: Daglig leder Stian Bang i Parkly (i midten) har fått Time Park ved Henrik Begby Andersen (til venstre) og NorgesGruppen ved Truls Fjeldstad inn på eiersiden. Foto: Parkly
Nytt

Parkly verdsatt til 53 millioner

Parkeringsselskapet fra Ålesund får Norgesgruppen og Thon Gruppen som medeiere.

12.05.2023

Norgesgruppen har gått inn med fem millioner kroner i ny egenkapital og blitt 9,44 prosent eier av parkerings-teknologiselskapet Parkly i Ålesund. Også Olav Thon Gruppen er med på kapitalutvidelsen, i første omgang med halve beløpet- men med opsjon på å bli like stor medeier som Norgesgruppen.

I tillegg går markedssjef Sarah Isabella Aarøe inn med en halv million og en annen ansatt med 50.000 kroner i kapitalutvidelsen, ifølge daglig leder Stian Bang.

Kapitalutvidelsen verdsetter Parkly til omlag 53 millioner kroner.

Avansert teknologisk løsning
Ideen til parkeringsselskapet er å bruke kamerateknologi og kunstig intelligens for å registrere og ta betalt for parkering.

Den forenkla brukeropplevelsen er mulig ved hjelp av skiltregistrering ved inn- og utkjøring, og en plattform som håndterer «alt annet».

Parkly ble starta i 2019 og selskapet har mangedobla salget år for år. De holder til på Amfi Moa, men selskapet er registrert i nabokommunen Sula.

Har med seg parkeringsplasser
De to selskapene har kjøpt seg inn i selskapet gjennom sine respektive datterselskaper NG Lading og Parkering og Time Park. Begge er store eiendomsinvestorer, som selv har mange parkeringsplasser.

Konserndirektør Truls Fjeldstad i NorgesGruppen sier i en pressemelding at Parklys teknologi bidrar positivt i den eksisterende strategien for utvikling av gruppens parkeringsanlegg og utbygging av elbillading. Også Norgesgruppen sier i pressemeldingen at Parklys løsninger er relevante for datterselskapet Time Park.

- På kort sikt gjør dette at vi får flere hundre parkeringsanlegg inn i kundeporteføljen, samtidig som det setter et kvalitetsstempel på vår virksomhet. På lang sikt gir det oss mulighet til å utvikle nye tjenester som gjør parkering enklere både for plasseierne og brukerne deres, sier Stian Bang i pressemeldingen.

Publisert: 12.05.2023 16:25

Sist oppdatert: 12.05.2023 17:34

Mer om