Gustav line cordel norden foto cordel
ÅLESUND-BASE: Rundt halvparten av de 60 Smartcraft-ansatte i Norge jobber i Ålesund. Til sammen har konsernsjef Gustav Line rundt 145 ansatte i tre land. Foto: Smartcraft
Nytt

Programvareselskap fra Ålesund mot børs

Smartcraft er sikra nær 440 millioner i ny kapital - prises til 2,5 milliarder etter rakettvekst.

Marius Rosbach
09.06.2021

Smartcraft sikter seg inn mot notering på hovedlista på Oslo børs og tre investorer har forplikta seg til å gå inn med nær 440 millioner kroner.

Det kommer fram i en børsmelding som Finansavisen omtaler.

Skal hente inn halv mrd. i ny kapital
De tre investorene er Capital World Investors, som vil gå inn med inntil 237,5 millioner kroner, og Carnegie Fonder AB og Handelsbanken Fonder AB som stiller 100 millioner kroner hver.

De har forplikta seg til å kjøpe til en kurs på inntil 17,8 kroner, som priser selskapet til minst 2470 millioner kroner, ifølge avisa.

I forbindelse med den planlagte børsnoteringa, venter Smartcraft blant annet å skrive ut nye aksjer til en verdi av 500 millioner kroner.

Dette er Smartcraft:

Det svenske investeringsfondet Valedo Partners er hovedeier i Smartcraft som inntil februar het Cordel Norden.

Konsernet er delvis bygd på selskapet System Konsult fra Ålesund, som Bernt Ulstein og Jan Olav Sandnes startet opp på 1980-tallet. Ulstein sitter fortsatt på en betydelig aksjepost.

Omsetninga for hele konsernet i fjor er opplyst å være på 219 millioner kroner. Driftsresultatet – etter justering for ekstraordinære kostander – var hele 84 millioner kroner.

Totalmarked på 70 mrd. i Nord-Europa
Selskapet med hovedkontor i Ålesund leverer programvare til håndverkerbransjen, og har opplevd voldsom vekst de siste åra.

Veksten har skjedd både gjennom oppkjøp og organisk vekst og konsernsjef Gustav Line forteller til avisa at de har tenkt til å vokse mer.

– Dette vil gi seg utslag både i organisk vekst, blant annet i form av kryssalg, og flere oppkjøp. Videre konsolidering av bransjen vil skape store verdier både for våre kunder og aksjonærer. Beregninger gjort av analytikere indikerer at markedsmuligheten for oss bare i Norge, Sverige og Finland utgjør rundt 10 milliarder kroner, forteller han til avisa.

Det samla markedet for slike tjenester til byggebransjen i Nord-Europa utgjør anslagsvis 70 milliarder.

Publisert: 09.06.2021 13:52

Sist oppdatert: 09.06.2021 14:27

Mer om