Roy Reite aarets industrileder
TIDLIGERE VARD-SJEF: Etter et par år i Fjordlaks, skal Roy Reite lede oppdrettssatsinga til Witzøe-familien og Kjell Inge Røkke. Arkivfoto: Kjetil Haanes
Nytt

Reite blir toppsjef i oppdrettskjempe

Tidligere Vard-topp skal lede Salmar Aker sin storsatsing.

Marius Rosbach
04.01.2022

Oppdrettskjempen Salmar Aker Ocean har ansatt Roy Reite som administrerende direktør.

– Med denne ansettelsen er nok en viktig brikke på plass i byggingen av et nytt norsk industrieventyr, heter det i pressemeldinga fra selskapet.

Reite var i en årrekke sentral i Aker Yards, og ledet Vard-verftene i Norge fram til 2019. Da ble han ansatt som daglig leder i Fjordlaks.

– Reite har betydelig erfaring med å lede både noterte og unoterte selskaper, og han har bidratt til å bygge en virksomhet med mer enn 10 000 ansatte og 12 milliarder kroner i årlig omsetning, påpeker selskapet i meldinga.

Store planer om oppdrett til havs
Etableringen av Salmar Aker Ocean ble formalisert i midten av november 2021. Innen 2030 har selskapet planer om å produsere 150.000 tonn laks årlig.

Selskapet har lagt bak seg to produksjonssykluser ved produksjonsanlegget Ocean Farm 1. Ifølge selskapet har produksjonen i det værharde og eksponerte området utenfor Trøndelag, har vært vellykka.

En ny og større versjon, Ocean Farm 2, er under utvikling. Selskapet har også søkt myndighetene om tillatelse til å plassere verdens første rene offshore oppdrettsanlegg kalt Smart Fish Farm om lag 50 nautiske mil vest av Frøya.

Podium

E12/S2 Arne Nore og Roger Hofseth - historia og framtida til norsk oppdrettsnæring.

Reite: – Betydelig vekstpotensial
– I SalMar Aker Ocean ser jeg en virksomhet med betydelig vekstpotensial, og det motiverer meg sterkt. Bedriften har målbevisste, kunnskapsrike og kapitalsterke eiere i kombinasjon med dyktige medarbeidere og konkrete planer om å skape et nytt, norsk industrieventyr med internasjonale ambisjoner, og fundamentet for det hele er troen på – og behovet for - bærekraftig produksjon av sunn sjømat, uttaler Roy Reite selv.

Fra før er det kjent at Trine Sæther Romuld, nåværende finansdirektør i Salmar, går inn i samme stilling i Salmar Aker Ocean. I november ble også Kristine Hartmann ansatt som utviklingsdirektør i selskapet.

Publisert: 04.01.2022 10:14

Sist oppdatert: 04.01.2022 10:33

Mer om