Devold montasje butikk oslo innfelt cathrine stange foto devold 11
OSLO-BUTIKK: Devold of Norway-selskapet økte omsetningen med over 120 millioner – og tidobla resultatet. Dermed fikk også administrerende direktør Cathrine Stange (innfelt) utløst en resultatbonus på 2,18 millioner. Foto: Devold of Norway
Nytt

Millionbonus til Devold-sjefen

Ullspesialisten knuste alle rekorder i fjor og fikk superlønnsomt år.

Marius Rosbach
13.05.2022

Etter at ullspesialisten økte inntektene og tidobla resultatet, ble det millionbonus på sjefen. Devold of Norway hadde et nytt rekordår i 2021 viser regnskapet som nå er offentlig.

Inntektene økte med over 120 millioner fra året før, og endte på 396 millioner kroner. Det er ny rekord med god margin på alle tidligere år, og om lag en dobling siste fem åra.

Regnskapet viser også at ullklærprodusenten har fått sving på lønnsomheta. Et resultat før skatt på mer enn 35 millioner kroner, er også skyhøyt over hvordan bunnlinja har sett ut de siste åra (se tabell under saka).

Devold driver både produksjon og salg av alt fra gensere, jakker, undertøy og sokker – det meste i ull.

Administrerende direktør Cathrine Stange kunne allerede i fjor varsle en solid økning i inntektene, etter at omsetningen fra netthandelen formelig eksploderte som følge av pandemien i 2020.

Fikk bonus på 2,18 millioner

Rekordresultatet i fjor ga også en solid utbetaling for Stange. På toppen av årslønna på rundt 2,9 millioner kroner fikk Devold-sjefen en resultatbasert bonus på 2,18 millioner kroner, ifølge årsrapporten.

Årsrapporten viser at selskapet hadde 31 årsverk i arbeid fordelt på 34 ansette. De fleste jobber ved hovedkontoret i Langevåg.

Butikkene er organisert i selskapet Devold Retail, og sysselsetter om lag like mange. Klærne til Devold of Norway lages ved fabrikken i Litauen, hvor syersker jobber skift i en kjempestor systue.

Devold of Norway Sigrid
SOLGTE GODT: Devold har siden 2015 laget klærne i Litauen, og de har egne «Devold-gårder» som leverer merinoull til produksjonen. Ålesund-artisten Sigrid har frontet det Flakk-eide selskapet de siste åra. Foto: Devold of Norway

Venter økt omsetning
Framtidsutsiktene ser også gode ut, til tross for utfordringer i kjølvannet av koronapandemien, ifølge årsrapporten til Devold of Norway-selskapet. Tross lavere økonomisk aktivitet globalt, venter ledelsen en omsetning litt over fjoråret i 2022.

– Selskapet har ikke permittert ansatte, men iverksatt tiltak for kutt av kostnader, heter det i årsrapporten.

Videre heter det at selskapet har stort fokus på kostnadskontroll, produktutvikling og markedsføring. Konklusjonen er at framtidsutsiktene for virksomheten ikke vil bli vesentlig berørt i løpet av året.

Samla egenkapital ved utgangen av 2021, var på drøyt 64 millioner og gjelda på 219 millioner kroner.

Sikter internasjonalt
Tidligere ble klærne kun solgt via forhandlere, fabrikkutsalg og på nett. I fjor åpnet konsernet også Devold Brandstore i Oslo, og la om strategien til å inkludere egne butikker.

Målet er å nå ut til større marked i Europa, USA og Asia. Blant annet er det oppretta et eget selskap i Tyskland.

Devold-eier Flakk International driver flere andre tilknytta selskap, som Devold Retail og Devoldfabrikken. Regnskapene for de andre selskapene, er ikke offentlig ennå.

Devold of Norway AS

Årsresultat (i mill kr)

2021

2020

Driftsinntekter

396,3

276,1

Driftsresultat

35

5,4

Res. før skatt

35,6

3,3

Publisert: 13.05.2022 11:00

Sist oppdatert: 13.05.2022 14:28

Mer om